Vind jij soep vooral passen bij een stormachtige herfstdag? Dan heb je zeker nog nooit gazpacho gegeten. Deze Spaanse koude soep past perfect bij een tropische zomerdag. De ijsblokjes zorgen ervoor dat deze soep lekker verfrissend is en de groenten maken de soep vullend genoeg om je honger te stillen. De kruiden en de crème fraîche voegen tenslotte net dat beetje extra smaak toe om de soep overheerlijk te maken. Het mooiste van alles is dat dit recept helemaal niet moeilijk te maken is. Op warme zomerdagen heb je waarschijnlijk toch geen zin om urenlang in de keuken te staan. Tover dit heerlijke soepje snel op tafel en smullen maar!

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 5 tomaten
  • ½ komkommer
  • 1 paprika
  • 1 sjalot
  • 2 tenen knoflook
  • Sap van ½ citroen
  • ½ theelepel citroenrasp
  • ¼ rode peper
  • 1 stengel bleekselderij
  • 5 blaadjes lavas
  • 2 sneetjes wit brood
  • 3 dl olijf olie
  • 6 ijsblokjes
  • 1 el crème fraîche

Bereidingswijze (bereidingstijd: ±15 minuten)

  1. Giet een beetje olijfolie in een verwarmde koekenpan en voeg hier de gesneden sjalot, knoflook en een halve paprika aan toe.
  2. Doe alle ingrediënten, behalve de olie, het zout en de peper, in de blender. Pureer alles tot het een gladde soep vormt.
  3. Brengt de soep op smaak met kruiden en giet de olijfolie erbij. Meng daarna alles goed. Roer de soep door een zeef. Maak het af met crème fraîche.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

  • 443 kcal
  • 16 gram eiwit
  • 17 gram vet
  • 55 gram koolhydraten

Eet smakelijk!

image