Ingrediënten (voor 4 personen)
- 5 tomaten
- ½ komkommer
- 1 paprika
- 1 sjalot
- 2 tenen knoflook
- Sap van ½ citroen
- ½ theelepel citroenrasp
- ¼ rode peper
- 1 stengel bleekselderij
- 5 blaadjes lavas
- 2 sneetjes wit brood
- 3 dl olijf olie
- 6 ijsblokjes
- 1 el crème fraîche
Bereidingswijze (bereidingstijd: ±15 minuten)
- Giet een beetje olijfolie in een verwarmde koekenpan en voeg hier de gesneden sjalot, knoflook en een halve paprika aan toe.
- Doe alle ingrediënten, behalve de olie, het zout en de peper, in de blender. Pureer alles tot het een gladde soep vormt.
- Brengt de soep op smaak met kruiden en giet de olijfolie erbij. Meng daarna alles goed. Roer de soep door een zeef. Maak het af met crème fraîche.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- 443 kcal
- 16 gram eiwit
- 17 gram vet
- 55 gram koolhydraten