Maak van je lunch een feestje met een lekkere clubsandwich. Deze sandwich zit boordevol lekkere ingrediënten, zodat je een paar uurtjes voorzien bent van energie om te fietsen of te wandelen. De gerookte forel tovert de sandwich om van een alledaagse lunch tot een echte lekkernij. Gerookte forel heeft een minder sterke smaak dan gerookte makreel. De smaak van de vis is dus niet té overheersend in deze sandwich, maar gewoon lekker. Forel is daarnaast ook nog eens een hartstikke gezonde vissoort vol goede vetten. Daar wordt je lichaam nou echt blij van. De garneringen en kruiden transformeren de boterham tot een heerlijke sandwich waar je je vingers bij aflikt.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 8 sneetjes volkorenbrood
  • 2 el mayonaise
  • 2 augurken, fijngesneden
  • 1 tl gedroogde dragon (kruid, potje 7 g)
  • 1/2 komkommer
  • 2 pakjes gerookte forelfilet (a 125 g)

Bereidingswijze (bereidingstijd: ±10 minuten)

  1. Rooster de sneetjes brood in de broodrooster goudbruin. Meng ondertussen de mayonaise met de augurken en de dragon. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de komkommer in plakjes. 
  2. Bestrijk 4 sneetjes brood aan 1 kant met de saus en beleg met de komkommer. Verdeel de forelfilet erover en dek af met een sneetje brood. Steek er een tapasprikker in.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

  • 300 kcal
  • 21 gram eiwit
  • 11 gram vet
  • 29 gram koolhydraten

Eet smakelijk!

image