Als je deze bruschetta’s eet waan je je even in Italië. Een perfect gerecht voor een vakantiegevoel, gewoon aan je eigen keukentafel. Het enige wat je nodig hebt is lekker brood en een paar aanvullende ingrediënten. De brie en de seranoham zorgen dat de bruschetta’s lekker vullend zijn en heerlijk smaken. Een beetje basilicum bovenop de broodjes geeft je gerecht die echte Italiaanse twist. Probeer daar maar eens met je handen vanaf te blijven. Dit gerecht is perfect als bijgerecht tijdens een barbecue, als lunch of als borrelhapje in de avond. Een veelzijdig en overheerlijk gerecht dat niet veel moeite kost. 

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 4 sneetjes ciabatta brood (of stokbrood)
  • 100 gram tomatentapenade
  • 4 stukjes brie
  • 4 plakjes serranoham
  • 8 blaadjes basilicum

Bereidingswijze (bereidingstijd: ±10 minuten)

  1. Besmeer de sneetjes ciabatta royaal met tomatentapenade. 
  2. Leg op alle sneetjes een stukje brie en vervolgens een plakje serranoham. 
  3. Maak de bruschetta’s af met basilicum.

Tip: rooster het brood in een pan of oven voor een krokante basis.


Eet smakelijk!

image
Bron: Leuke recepten