Een machtig stuk chocoladetaart is vaak een beetje te veel van het goede als het warm weer is, maar een stukje frisse kwarktaart gaat er waarschijnlijk altijd wel in. Het gelatinelaagje en de aardbeien bovenop de taart maken het helemaal af. Zo’n heerlijk verwenmomentje heb jij wel verdiend.

Ingrediënten voor de bodem

  • 200 gram fijngekruimelde biscuit
  • 100 gram roomboter

Ingrediënten voor de vulling

  • 300 gram fruit naar keuze
  • 1 persinaasappel
  • 10 blaadjes gelatine
  • 500 gram kwark
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 250 ml slagroom

Benodigdheden

  • Pan
  • Bakvorm
  • Bakpapier
  • Staafmixer
  • Sinaasappelpers
  • Handmixer

Bereidingswijze (bereidingstijd: ±20 minuten)

  1. Bekleed een bakvorm met bakpapier.
  2. Smelt de roomboter.
  3. Doe de bisquitkruimels erbij en meng dit door elkaar.
  4. Verdeel dit over de bakvorm. Laat de bodem koud worden in de koelkast.
  5. Pureer de aarbeien en pers de sinaasappel uit.
  6. Week de blaadjes gelatine in koud water en klop de slagroom stijf.
  7. Verwarm de sinaasappelsap, en laat de gelatine in het sap oplossen. Haal de pan van het vuur en laat het afkoelen.
  8. Meng de kwark, de suiker, de vruchtenpuree en het sinaasappel/gelatinemengsel met elkaar.
  9. Spatel dit door de geklopte slagroom en verdeel dit kwarkmengsel over de biscuitbodem. 
  10. Laat het minimaal 3 uur opstijven in de koelkast voordat je kunt smullen.

Tip: Wil je een mooie glanzende laag op je taart? Dit kan met Taartina van Dr. Oetker. Door er aan te lengen met limonade krijg je de kleur die je graag wil.

Eet smakelijk!

image
Bron: Smakelijck