Kingpolis logo

FIETSKRANT

Hét online platform over Fietsbeleving

Voor én door de fietser!

Website                   > https://defietskrant.nl/

Facebook                > https://www.facebook.com/FIETSKRANT/

Twitter                     > https://twitter.com/

Intstagram              > https://www.instagram.com/fietskrant/

 

FIETSKRANT IS EEN ONDERDEEL VAN KINGPOLIS https://kingpolis.nl/

De best geteste fietsverzekeringen. Net als in 2016 komen de doorlopende fietsverzekeringen (voor e-bike en stadsfiets) van Kingpolis als Beste uit de Test! De testoordelen liggen zelfs nóg hoger dan twee jaar terug. Pluspunten zijn o.a. dat Kingpolis bij diefstal (of total loss) drie jaar lang de nieuwwaarde vergoedt. Dat wil zeggen; de nieuwe fiets mag per jaar maximaal 4% in prijs gestegen zijn. Bij de Casco Compleet-dekking zitten standaard een ongevallenverzekering, verhaalrechtsbijstand en pechhulp.

Routes langs de mooiste natuurgebieden van Nederland

Heerlijk fietsen door de natuur. Deze routes zijn speciaal voor jou uitgezet door onze boswachters. Ze nemen je mee op ontdekkingstocht door de mooiste natuurgebieden en wijzen je de weg door bossen en duinen, over heiden en zandverstuivingen en laten je kennis maken met de bijzondere dieren die in Nederland wonen. Fiets mee en luister naar de verrassende verhalen van onze boswachters.
Fietsen over
de bodem van de zee

Foto © Liefde voor Limburg

Van de Oostvaardersplassen is er maar één in Nederland. Sterker nog: in heel Europa is er geen gebied dat met de Oostvaardersplassen te vergelijken valt.

In het diepst gelegen deel van Flevoland, schiep de natuur een groot moerasgebied met rietvlaktes, ruige graslanden en waterplassen. Ganzen, lepelaars en aalscholvers wisten het gebied te vinden, net als reeën, vossen, hazen, vleermuizen en vlinders. Zelfs de zeearend, de 'vliegende deur' die sinds de middeleeuwen niet meer in ons land nestelde, broedt sinds een paar jaar weer in de Oostvaardersplassen. Er grazen hier Heckrunderen, konikpaarden en edelherten. Met elkaar leven deze dieren hier een natuurlijk leven, in een gebied waar de natuur het voor het zeggen heeft.

Fietsroute 143071 - Fietsen rond de Oostvaardersplassen
36,29 km

Fietsen rond de Oostvaardersplassen

Fietsroute 143071 | Flevoland | Lelystad | 36,29 km

Een tochtje rond de Oostvaardersplassen betekent ongestoord geniet van ‘wildernis’ in al zijn glorie. Deze fietsroute leidt je langs moerassen en gebieden met wilgen en vlieren die je met een beetje fantasie kunt zien als savannes. Vanaf de vogelkijkhutten kun je moerasvogels spotten en vanaf de uitkijkpunten rond het gebied kun je ook grote grazers bekijken.

Fietsen onder zeeniveau
Deze route begint in het laagste deel van de polder, maar liefst vier meter onder zeeniveau. In dit open moerasgebied vind je allerlei planten en dieren die hier leven zonder bemoeienis van de mens. Vanuit het startpunt fiets je langs de Hollandse Hout, een bosgebied op de bodem van de voormalige Zuiderzee. Een stuk verderop komt het fietspad uit bij de Lage Vaart. Hier zie je een links een hoge bult die je kunt beklimmen om te genieten van een weids uitzicht over het platte polderland.

Natuurlijke begrazing
Via het Praamwegviaduct kun je vervolgens goed uitkijken op het drogere deel van de Oostvaardersplassen. Zo’n drieduizend edelherten, Konikpaarden en Heckrunderen begrazen hier het open gebied. Dat zorgt ervoor dat er hier een grote variatie aan planten en dieren kan leven. Naast de grazers zul je waarschijnlijk ook veel vogels zien in de buurt van de Oostvaardersplassen.

Vogelspotten rond de Oostvaardersplassen
Vogelkenners van uit de hele wereld komen naar de Oostvaardersplassen om hier bijzondere vogels te spotten. Sinds een paar jaar broedt de imposante zeearend bijvoorbeeld in dit gebied. In de zomer zie je vaak tientallen lepelaars die uitrusten bij de Oostvaardersplassen en in de winter houden tienduizenden grauwe ganzen zich op dit gebied, naar schatting is dat ruim tachtig procent van de wereldwijde populatie ganzen. Tegenover de afslag Buizerdweg ligt rechts van de dijk het toegangspad naar de Grauwe Gans, de meest bezochte vogelkijkhut van Nederland.