Toerisme Vlaanderen logo

Fietsen of wandelen door een glooiend heuvellandschap, door prachtig bloeiende heidevelden, langs de kust of door uitgestrekte bosgebieden. Het kan allemaal in Vlaanderen. De natuurgebieden variëren van de vlakke Antwerpse Kempen tot de Ardennen vol ongerepte bossen. Naast de prachtige natuur heeft Vlaanderen je ook veel te bieden op cultureel vlak. Breng bijvoorbeeld eens een bezoekje aan Brussel, Antwerpen, Gent, Brugge, Leuven, Mechelen, Aalst, Kortrijk, Hasselt, Sint-Niklaas, Oostende of Genk. Deze charmante steden hebben allemaal hun eigen karakter. Het enige wat voor alle steden geldt is dat het leven er gemoedelijk en gezellig is.

Van kustgebied tot heide

In West-Vlaanderen geniet je van een wandeling door de duinen en het uitzicht op de zee. Op warme dagen kun je er heerlijk afkoelen en misschien zelfs een duik nemen in de zee. Op gure winterdagen is de woeste zee een prachtig gezicht. In Limburg kun je het eerste nationale park van Vlaanderen verkennen: de Hoge Kempen. Dennenbossen worden hier afgewisseld met heidevelden en grote waterplassen. Een bijzonder decor voor een wandeling of een fietstocht. Al blijven de Ardennen natuurlijk wel hét paradijs voor fietsers en wandelaars in Vlaanderen. De mogelijkheden in de Ardennen zijn ongekend. Verken de imposante bossen en rotshellingen of maak een uitstapje naar een historisch kasteel, een wildpark of een attractiepark. De routes in Vlaanderen bestaan voor een groot deel uit oude jaagpaden en sommige routes nemen je mee over oude spoorwegbeddingen. Gemotoriseerde voertuigen zijn hier niet toegestaan. Zo kun je in alle rust wandelen en fietsen zonder dat je door ander verkeer op de weg wordt gehinderd.

Smakelijk genieten

Culinair genot hoort natuurlijk ook bij een geslaagd dagje uit, weekendje weg of een vakantie. In Vlaanderen hoef je niet lang te zoeken voor lekkere hapjes en drankjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van ambachtelijke pralines, een puntzak Belgische frieten of een Belgisch speciaalbiertje? Alvast smakelijk!


Wat wil jij beleven?

Rustig trappen langs de polders, stevige kuitenbijters in de Vlaamse Ardennen of de paarse heide in de Limburgse Kempen? Elke fietsliefhebber vindt gegarandeerd zijn gading in het ruime aanbod van Vlaanderen.
Ronde van Vlaanderen

De eerste Ronde van Vlaanderen: 25 mei 1913 met Gent als start en aankomst, 37 flandriens klauteren op de fiets voor een helletocht van 324 km. De eerste Ronde van Vlaanderen loopt door de ‘beide Vlaanders’ en wordt gewonnen door Paul Deman. Dit jaar start de ronde voor de 100e keer! Een pracht van een evenement maar ook het hele jaar door een pracht van een route. Beleef het evenement of beleef je eigen ronde van Vlaanderen.


Win nu jouw startplaats in de 100e Ronde van Vlaanderen en een unieke Vlaamse fietsvakantie! Meer info op www.ridelikeaflandrien.com/hetiskoers
100e Ronde van Vlaanderen

zondag 03 april 2016

Fietsevenement

Brugge, West-Vlaanderen, België

Vlaanderens mooiste blaast dit jaar 100 kaarsjes uit: 100 jaar bloed, zweet en tranen, helden en pechvogels, bittere strijd en pensenkermis.
Bourgondisch genieten

Vlaanderen Vakantieland en lekker eten, het blijft een prima recept voor een geslaagd weekendje weg! Ontdek culinaire evenementen, geniet van een pint op een terrasje, proef van de lekkerste Vlaamse recepten…. Ga je graag uit eten met de kinderen? Probeer dan de vele Vlaamse kindvriendelijke restaurants uit! Wil je kennismaken met de nieuwe generatie Vlaamse topchefs? Hieronder vind je alle informatie over dit veelbelovend Jong Keukengeweld terug.

Belgisch bier
België is een paradijs voor bierliefhebbers, met meer dan 1.500 verschillende originele bieren, veel daarvan met eigen bierglazen waar dat bier, en alleen dat bier, in kan worden geserveerd. De vorm van elk glas is gemaakt om de smaak te verbeteren van het bier waarvoor het is ontworpen. Deze vorm van “bierseparatisme” lijkt misschien meer iets voor wijnsnobs, maar Belgen nemen hun bier uiterst serieus. En met een goede reden: België geniet al sinds de Middeleeuwen een ongeëvenaarde reputatie voor wat betreft haar speciaalbieren.
Vlaamse kust

Is de kust van Vlaanderen voor jou ook een nostalgische plek? Het is de ideale bestemming voor een vakantie met vrienden of familie. Je kan er heerlijk tafelen en shoppen op zondag. Kom je er liever tot rust? Geniet dan van een deugddoende wandeling op het strand of laat je verrassen door het culturele aanbod van onze kust.