Zugspitz logo
Leuke gezinsactiviteiten, meer dan 150 wandelroutes en meer dan 100 mountainbiketochten staan garant voor een vakantie vol afwisseling aan de Tiroolse kant van de Zugspitze. Komende zomer kunnen  mountainbikeliefhebbers zich uitleven op vijf nieuwe trails in Berwang-Bichlbach.

Actieve vakantie in de Tiroler Zugspitz Arena

Zowel sporters, levensgenieters als gezinnen zijn van harte welkom in de Tiroler Zugspitz Arena, de vakantieregio net over de grens tussen Beieren en Tirol. In de  8 gezellige plaatsen Ehrwald, Lermoos, Berwang, Bichlbach, Biberwier, Heiterwang am See, Lähn-Wengle en Namlos is ’s zomers van alles te beleven. Of je nu mountainbiker of wandelaar bent, wie de Tiroler Zugspitz Arena wil ontdekken, kan niet om indrukwekkende watervallen, mystieke bergmeren en culinaire verrassingen met Tiroolse lekkernijen heen. En de Zugspitze is altijd in beeld. De Tiroler Zugspitzbahn is, net als alle andere kabelbanen in de regio, gratis indien je in het bezit bent van een Z-ticket.

Om er ook voor de kleintjes een feest van te maken, heeft de Tiroler Zugspitz Arena een boeiend vakantieprogramma voor het hele gezin samengesteld. De Tiroler Zugspitz Arena is nog eens extra aantrekkelijk door voordelige arrangementen en de tolvrije bereikbaarheid via de snelweg München – Garmisch-Partenkirchen en Ulm – Füssen. 

Waar ligt de Tiroler Zugspitz Arena?

De Tiroler Zugspitz Arena is een prachtig bergachtig gebied op de grens van Oostenrijk en het Duitse Zuid-Beieren. De Zugspitze, de hoogste berg van Duitsland, vormt de hoofdattractie van dit gebied. In de zomer leent deze berg van 2962 meter hoogte zich perfect voor uitdagende wandelingen en fietstochten. In de omgeving van deze berg vind je onder andere de charmante plaatsjes Ehrwald, Lermoos, Berwang, Biberwier, Heiterwang en Bichlbach. Dit hele gebied vormt samen de Tiroler Zugspitz Arena. Vanuit Utrecht doe je er iets meer dan 8 uur over met de auto om de Zugspitze te bereiken. Dat is een eindje rijden, maar het prachtige landschap van de Tiroler Zugspitz Arena is het zeker weten waard. Tijd voor een weekendje weg of een actieve vakantie!

Het Z-ticket

Met het Z-ticket heb je gratis toegang tot de Tiroler Zugspitzbahn, vijf andere kabelbanen, strandbaden bij de meren en verschillende zwembaden en kun je vrij reizen met alle bussen in de regio. Ook de supersnelle downhill met de Monsterroller in Biberwier is inclusief.

Het vervoer van een mountainbike naar boven is voor alle kabelbanen (m.u.v. de Tiroler Zugspitzbahn) gratis. Voor trailrijders zijn er aparte uurtickets, dagtickers en meerdaagse tickets te koop. 

Het ‘Z-ticket’ is van 25 mei tot 1 november 2017 verkrijgbaar bij de dalstations van alle kabelbanen en de VVV in Ehrwald. Het ticket is tussen de 3 en 13 dagen geldig.

Z-ticket’-arrangement

6 nachten in een viersterrenhotel vanaf € 450,-. Te boeken van 25 mei t/m 1 november 2017.


3-merenroute

Fiets over een oude Romeinse weg, geniet van het bijna complete uitzicht op de Zugspitze en stap voor verkoeling even af bij de heldere bergmeren.

routes

Andere bestemmingen in Oostenrijk