Schladming-Dachstein logo
De vakantieregio Schladming Dachstein behoort 's zomers tot de meest populaire wandelregio's in Oostenrijk. De fraaie kalkrotsen van de vergletsjerde Dachstein, de talloze bergtoppen en de 300 bergmeren van de Tauern, zijn een paradijs voor actieve vakantiegangers en voor iedereen die rust zoekt.

Meer over wandelen in Schladming-Dachstein

Vakantieregio Schladming-Dachstein

Midden in Oostenrijk vind je een schitterende plek: de vakantieregio Schladming-Dachstein. Hier gaan ongerept landschap, Steierse gastvrijheid en toeristische infrastructuur harmonieus samen. Ontspannen, bewegen, nieuwe energie opdoen, je lijf voelen en daarbij het leven van alledag helemaal loslaten – dit unieke gebied heeft de beste omstandigheden voor een wandelvakantie in de Alpen. Of je nu de voorkeur geeft aan vriendelijke natuurbelevenissen of hoge bergtoppen - onder de 1.000 km wandelroutes van de regio vind je absoluut zeker ook jouw favoriete route. Wie het wat gemoedelijker aan wil doen, kan met een van de 7 zomerbergbanen de bergtoppen bereiken. En het beste van alles: de tocht naar boven kost niets met de Schladming-Dachstein Sommercard. Deze kaart krijg je gratis vanaf één overnachting bij een van de ruim 1.000 Sommercard-accommodatieaanbieders. Het gratis gebruik van berg- en kabelbanen, zwembaden, tolwegen en bussen in het dal, zijn slechts een greep uit het aanbod van de Sommercard. 

Waar ligt Schladming-Dachstein?

De vakantieregio Schladming-Dachstein is gelegen in het berglandschap ten zuidoosten van Salzburg. In dit gebied vind je ruim 300 bergmeren en daarmee is dit een van de waterrijkste gebieden in de Alpen. Op warme zomerdagen kun je midden in de bergen afkoelen in een van deze meren. Het is dan ook niet gek dat Schladming-Dachstein in het voorjaar en in de zomer een ontzettend populaire wandelregio is. Vanuit Utrecht doe je er met de auto ongeveer 10 uur over om dit gebied te bereiken. Een flink tochtje, maar daar krijg je wel een prachtige natuurrijke omgeving voor terug waarin je helemaal tot rust kunt komen of juist lekker actief kunt zijn. Je kunt er ook voor kiezen om het vliegtuig te nemen naar Salzburg en vanuit daar door te reizen naar deze regio.

Veelzijdig aanbod

Sporten of ontspannen, actie of rust, klimmen of wandelen, vliegen of zwemmen – wat je ook wilt doen, in Schladming-Dachstein heb je enorm veel mogelijkheden!  Een hapje en een drankje in een berghut mogen natuurlijk ook niet ontbreken. De combinatie van veel lokale producten en regionale gastvrijheid, zorgt ervoor dat iedereen die van lekker eten en genieten houdt, volop verwend wordt. Geniet met volle teugen van traditionele lekkernijen zoals 'Ennstaler Steirerkaas', Bauernkrapfen (boerendonuts) of Kaiserschmarrn van zwarte bessen.


Wandelroutes in Schladming-Dachstein

routes