Radtouren logo
Het platform ‘Radtouren in Österreich’, fietstochten in Oostenrijk, is de overkoepelende organisatie van de mooiste fietstochten van Oostenrijk. Ze voeren naar plekken die (vaak) niet per auto te bereiken zijn en voeren je door nationale parken, beschermde natuurgebieden en andere plekjes buiten de gebaande paden. 

Meer over Radtouren

Met de ruim 300 gecertificeerde ‘Bett+Bike’-accommodaties (de Oostenrijkse variant op bed & breakfast, met speciale voorzieningen voor en helemaal gericht op fietsers) die langs de fietsroutes te vinden zijn, vind je altijd een leuke en voor fietsers geschikte slaapplek. Vele luxe campings langs de routes vallen hier ook onder, zoals Campingpark Fisching aan de Mur-fietsroute (Murradweg)

Voor de fietsroutes langs de grote rivieren of rondritten zoals de Weinland Steiermark-fietsroute is er het ‘Rad & Bahn’-arrangement (fiets & trein). Hiermee kunnen, zo vaak gewenst, gedeelten van de route per trein worden afgelegd.

De vele zomerkaarten, zogenaamde all-in cards, maken het extra aantrekkelijk om de omgeving waar je doorheen komt te verkennen. Zo biedt de Schladming-Dachstein Sommercard bijvoorbeeld gratis toegang tot meer dan 100 bezienswaardigheden zoals de kabelbanen Planai/Schladming, het klooster Admont met de grootste kloosterbibliotheek ter wereld, openluchtzwembaden en toegang tot strandbaden bij de meren die je passeert tijdens de Enns-fietsroute (Ennsradweg). De Salzburger Lungau Card biedt gratis toegang bij 30 bezienswaardigheden, de GenussCard opent de deuren bij ruim 120 bezienswaardigheden in de Oost-Steiermark en het Thermenland en de Neusiedler See card geeft gratis gebruik van trein en bus en gratis entree bij ruim 80 evenementen en activiteiten.

Afwisselende fietsroutes

Van de Alpen, waar de fietspaden langs de rivieren altijd licht bergaf lopen, via het heuvelachtige tot vlakke wijngebied in het noordoosten en zuidoosten van Oostenrijk (Niederösterreich, Wenen, Steiermark) tot aan de Adriatische kust over de Eurovelo 9, die van Tsjechië via Oostenrijk naar Slovenië loopt, of de Via Claudia Augusta, die Beieren, Tirol en Italië verbindt.

Voor de fietsroutes langs de grote rivieren of rondritten zoals de Weinland Steiermark-fietsroute is er het ‘Rad & Bahn’-arrangement (fiets & trein). Hiermee kunnen, zo vaak gewenst, gedeelten van de route per trein worden afgelegd. 


Spring op de fiets


routes
Misschien vind je deze fietsroutes ook interessant

De Neusiedler See route De Tauern-fietsroute