Ötztal logo
Voor wandelaars, bergbeklimmers, fietsers, grote en kleine ontdekkers, outdoor-liefhebbers en genieters, is het zomerse Ötztal, een heel bijzondere 'speeltuin'. De natuur vormt een passend geheel met de uitstekende toeristische infrastructuur. En met de ÖTZTAL PREMIUM CARD hebben de vakantiegangers een ideaal toegangskaartje in handen voor vrijwel alle hoogtepunten.

Meer over wandelen in Ötztal

Ötztal Trek

Deze langeafstandswandelroute van het Ötztal bestaat uit in totaal 22 etappes en 15 varianten en loopt rond het hele Ötztal. Met 30.000 hoogtemeters en een afstand van 400 kilometer is de Ötztal Trek de absolute topper onder een ongeëvenaard en gevarieerd aanbod voor bergbeklimmers en wandelaars. Een aanbod dat loopt van een gemoedelijke wandeltocht aan het fraaie begin van het Ötztal op een hoogte van 700 meter tot en met de veeleisende beklimming van de Wildspitze - met 3774 meter de hoogste berg van Tirol. Daarnaast kun je rekenen op 1.600 kilometer uitstekend bewegwijzerde wandelroutes en alpine klimpaden, die door een speciaal onderhoudsteam met veel aandacht bijgehouden worden. De beklimming van de vergletsjerde Wildspitze met een berggids is voor velen de kers op de taart van hun activiteiten in de bergen van het Ötztal. De Ötztal Trek is het beste voorbeeld van het royale wandelaanbod van het Ötztal. Een aanbod met het motto: "Alles kan, maar niets moet".

Waar ligt het Ötztal?

Het Ötztal ligt in het district Imst in het Oostenrijke Tirol. Dit prachtige groene dal van 65 kilometer lengte is een zijdal van het Inndal. Tussen Haiming en Roppen mondt het Ötztal uit in het Inndal. Het Ötztal ligt tussen de Stubaier Alpen in het oosten en de Ötztaler Alpen in het westen. Als je een mooie fietstocht of een wandeling door dit gebied maakt kijk je dus uit over een bijzonder berglandschap. Een mooier uitzicht kun je je bijna niet wensen. Het landschap in het Ötztal varieert van uitgestrekte boomgaarden en graanvelden op de hoger gelegen gedeelten van het dal tot grote gletsjervlakten diep in het dal. Om dit gevarieerde gebied te ontdekken moet je wel eventjes in de auto zitten: zo’n 9 uur als je vanuit Utrecht vertrekt.

Op grote hoogte

Natuurlijk vind je in het Ötztal ook verschillende kabelbanen die je comfortabel op grote hoogte brengen. Een gemoedelijk start dus voor heerlijke wandeltochten. Bijvoorbeeld van Obergurgl naar de Hohe Mut, het beginpunt van een aangename wandeltocht over een vriendelijke bergrug – met als decor een plaatje met indrukwekkende gletsjers dat je vaak op kalenders of ansichtkaarten ziet. Je kunt eventueel ook een van de bussen naar boven nemen. Het einde van de weg naar de Tiefenbachgletsjer ligt op een hoogte van bijna 2.800 meter en is gelijktijdig het beginpunt van een van de mooiste panorama-wandeltochten in het hele Ötztal. Steeds licht dalend kronkelt de weg naar beneden, om uiteindelijk uit te komen in Vent - het bergbeklimmersdorp van het Ötztal.


Wandelroutes in Ötztal


Voor wandelaars, bergbeklimmers, fietsers, grote en kleine ontdekkers, outdoor-liefhebbers en genieters, is het zomerse Ötztal - 
omgeven door 250 drieduizenders - een heel bijzondere 'speeltuin'
routes
Misschien vind je deze wandelingen ook interessant

Archeologische rondwandelroute De ‘Mittlere Guslarspitze’ Peerlersee Reichalm