Osttirol logo
Authentieke zijdalen, 266 drieduizenders inclusief Großglockner en ruim 200 schuilhutten en geëxploiteerde almhutten: Oost-Tirol met het nationale park Hohe Tauern is een paradijs voor wandelaars.

Te voet op pad: er is geen betere manier om kennis te maken met en verliefd te raken op de oorspronkelijke natuur van Oost-Tirol. Wandeltochten zijn ideaal om de hoogste bergen van Oostenrijk te verkennen. Oost-Tirol staat bekend om zijn veelzijdige wandelaanbod met gemoedelijke tochten in de Lienzer dalbodem, bergroutes rond de Großglockner en Großvenediger, ontdekkingsreizen in het nationale park Hohe Tauern en vooral om zijn hutten met sympathieke en oprecht hartelijke gastheren en -vrouwen.

Bergen waar je warm voor loopt

Er is geen betere manier om verliefd te worden op Oost-Tirol dan te voet. Talloze schitterende wandelroutes voeren langs ongekende natuurpracht en culturele schatten, met hier en daar een verborgen parel. De Oost-Tiroler gastvrijheid en hartelijkheid maken je belevenis compleet.

Daarom naar Oost-Tirol

  • Maar liefst 266  drieduizenders, met de Großglockner (3.798 meter) als hoogtepunt
  • Overweldigende uitzichten en talloze zeldzame dieren en planten
  • Nationaal Park Hohe Tauern, het eerste en grootste beschermde natuurgebied van de Alpen
  • Ruim 200 schuilhutten en geëxploiteerde almhutten
  • Wandelen als een ontdekkingsreiziger
Beroemd en prachtig

Foto © Uwe Grinzinger

Oost-Tirol biedt schitterende wandelroutes, veel natuurpracht en culturele schatten. Oost-Tirol fascineert bovendien met heel wat insidertips, verborgen juweeltjes en beroemde attracties. Neem bijvoorbeeld het romantische Gschlösstal onder de Großvenediger met een historische almnederzetting uit de 12e eeuw in Matrei. Dit almgebied wordt wel het mooiste daleinde van de oostelijke Alpen genoemd. Nog zo'n boeiende wandelbestemming: de Jagdhausalm in het Defereggental. De oudste alm van Oostenrijk werd in 1212 voor het eerst genoemd. De 'Schobertreck' loopt in het noorden van Oost-Tirol tussen de Lienzer Dolomieten en het Großglockner-massief in het nationale park Hohe Tauern. Je bent bijna een week op pad, bezoekt drie drieduizenders en geniet telkens weer van sprookjesachtige uitzichten. Dankzij de hoogteligging zijn de uitzichten altijd overweldigend. Ze geven je een gevoel van grenzeloze vrijheid. Wandelen als een ontdekkingsreiziger - dat is een van de charmes van deze regio.


 

Vijf tips in Oost-Tirol

  1. Maak een tocht met de rangers van het Nationaal Park Hohe Tauern
  2. Ontdek de kracht van het Defereffer Heilwasser: kristalhelder, geneeskrachtig water uit het binnenste van het hooggebergte
  3. Wandel én geniet op de Gottschaunalm, 1.945 meter boven Virgen.
  4. Word één met de natuur in het Zedlacher Paradies. 
  5. Maak gebruik van de Oost-Tirol Glockner-Dolomiten Card. Gratis toegang tot attracties.


Natuurpark wandeling

Alpengasthof Oberhaus – Jagdhausalmen

In het prachtige almlandschap staan 15 stenen huisjes en een kapelletje, genesteld tussen rotsen en grasweides.
routes