Klagenfurt stad logo
Deze stad heeft een mondaine flair. Je kunt er lekker eten, prima winkelen en de ligging direct aan de Wörthersee, die 's zomers tot wel 26° C graden warm wordt, zorgt voor een mediterrane sfeer. In de heuvelachtige omgeving in de grensstreek met Italië en Slovenië liggen bovendien vele fietspaden om de prachtige omgeving vanaf het zadel te verkennen. De routes zijn veeal verkeersarm en komen langs de mooiste uitzichtspunten en beste restaurants van Karinthië.

Meer over fietsen in Klagenfurt am Wörthersee

Op de pedalen in Klagenfurt am Wörthersee

Als fietser kun je vanuit Klagenfurt am Wörthersee alle kanten op over de goede en bewegwijzerde fietspaden en routes zoals de Drau-fietsroute R1. Deze route is onlangs door de Duitse fietsersbond met 5 sterren bekroond. Ook voor de Wörthersee-fietsroute R4 en de Glan-fietsroute R7 naar St. Veit en de middeleeuwse stad Friesach, bekend om zijn burchten, is Klagenfurt de perfecte uitvalsbasis.

Wielrenner? Vanaf april is Klagenfurt je ideale basecamp. Geniet er van het afwisselende landschap, de sfeervolle dorpen, de verkeersluwe wegen en spectaculaire bergpassen van de Zuidelijke Alpen, de geweldige restaurants en prachtige uitzichtspunten onderweg.

Waar ligt Klagenfurt am Wörthersee?

Klagenfurt am Wörthersee, de hoofdstad van Karinthië, is gelegen in het zuiden van Oostenrijk. Deze stad is gelegen aan het warmste en grootste alpenmeer van Europa: de Wörthersee. Als waterliefhebber kun je hier dus absoluut je hart ophalen. Daarnaast heeft Klagenfurt een van de mooiste oude stadscentra van heel Oostenrijk waar je heerlijk doorheen kunt slenteren. Vanuit Utrecht is het ongeveer 11 uur rijden naar Klagenfurt. Het kost dus wat tijd om bij deze stad te komen, maar laat je daar vooral niet door tegenhouden. Het historische Klagenfurt en de groene waterrijke omgeving maakt die reistijd namelijk weer helemaal goed. Klagenfurt am Wörthersee heeft een kleine internationale luchthaven, dus het is ook mogelijk om het vliegtuig te pakken naar dit gebied om te genieten van een actief weekendje weg of een vakantie.

Vakantie in Klagenfurt am Wörthersee

‘s Ochtends fietsen en ‘s middags zwemmen? Klagenfurt ligt pal aan de Wörthersee, het grootste zwemmeer van Karinthië met watertemperaturen tot 26 °C in de zomer, en beschikt over het grootste strandbad van Europa. Fietsen, shoppen, flaneren? Klagenfurt am Wörthersee is de ideale uitvalsbasis voor verschillende fietstochten en de oude binnenstad een prachtig decor voor een middagje onbezorgd shoppen.

En hoe krijg je op vakantie alle hoofden van het gezin in dezelfde richting? Met een veelzijdig aanbod aan zowel korte en lange fietsroutes en trajecten langs allerlei bezienswaardigheden (met de Kärnten Card zijn de meesten hiervan zelfs gratis toegankelijk!) lukt dat jullie hier vast en hebben jullie een onvergetelijke vakantie.


Rondje Wörthersee

Het klassieke rondje Wörthersee voert langs het grootste en warmste zwemmeer van Karinthië. Van het strandbad Klagenfurt am Wörthersee via de noordoever naar Velden en terug langs de zuidoever.

routes

Insidertips

1. Wat lekkers mee voor onderweg? Je koopt het op de Benediktinermarkt in het centrum van de stad: biologische, verse en regionale producten van de boer en van allerlei lekkers uit Slovenië en Italië. 


2. Vanuit de levendige binnenstad loopt het Lendkanaal naar het stadsdeel Maria Loretto aan de Wörthersee. In dit stuk beschermd natuurgebied komt de rivier de Sattnitz uit in het meer en vind je een slot met sfeervol caféterras en de steiger waar de rondvaartboot aanmeert. Hier kun je (met je fiets) opstappen voor een rondje over het prachtige meer.


3. Wielrenner? Dan is de Magdalensberg de place to go. Een bij locals geliefde plek door de zonnige ligging en het uitstekende restaurant op de top. De romeinse opgravingen doen blijken dat deze plek al een hele tijd geliefd is.