Kitzbühel  logo
Het is een beetje van alles, wat Kitzbühel zo uniek maakt. Een mix van Tiroolse tradities, internationale uitstraling, landelijke charme en stedelijke flair. In Kitzbühel komt iedereen aan zijn trekken: rustzoekers, genieters, cultuurliefhebbers en vooral sportievelingen.

Zomer in Kitzbühel betekent diep inademen en volop genieten. Ze maken je dolblij en je hoofd leeg: de vriendelijke grasbergen met hun almen en de vele wandelroutes in de bergen. Diep adem halen en alles loslaten - een verkwikking voor lichaam, geest en ziel. Een uitgebreid routenetwerk en gratis wandeltochten met ervaren berggidsen, maken wandelen tot de meest populaire sport in Kitzbühel.

Maar Kitzbühel staat ook bekend om het goede eten en de gastvrijheid. Kitzbühel is traditioneel, gastvrij, sportief, gezellig, natuurlijk en ontspannend.

365 dagen wandelen in Kitzbühel - Don’t dream it, book it

Kitzbühel is 's zomers een eldorado voor wandelaars en natuurliefhebbers. Het schilderachtige landschap met zijn vele weiden, uitgestrekte almen en vriendelijke grasbergen, is een heerlijke plek voor iedereen die graag te voet op pad gaat. Rond Kitzbühel kunnen natuurliefhebbers tussen vriendelijke grasbergen en ruige bergtoppen met volle teugen genieten van een grote verscheidenheid aan activiteiten – steeds met uitzicht op het indrukwekkende decor van de Wilder Kaiser, Hohe Tauern en Großglockner. Het uitgebreide routenetwerk omvat ruim 1.000 kilometer. De Kitzbüheler Alpen staan bekend om hun typische grasbergen, waar je - in tegenstelling tot de ruige en steile kalkbergen zoals de Großer Rettenstein - ook boven de 2.000 meter nog weiden en almen vindt. De Geißstein (2.363 meter) behoort bijvoorbeeld tot de hoogste bergen en is zelfs de hoogste alpine grasberg. Tussendoor even genieten van regionale specialiteiten: de meeste almen en bergweiden worden geëxploiteerd. De wandelaars kunnen in de gezellige hutten met een stevige Tiroolse maaltijd weer op krachten komen. De meeste specialiteiten zoals spek, kaas en schnaps worden ter plaatse gemaakt, daarom smaakt alles ook zo heerlijk. Gediplomeerde wandelgidsen organiseren van medio mei tot eind oktober (maandag t/m vrijdag) gratis wandeltochten naar de mooiste plekjes rond Kitzbühel.

Waar ligt Kitzbühel?

Kitzbühel is gelegen in de Oostenrijkse deelstaat Tirol. Het noorden van het district Kitzbühel grenst aan het Duitse Bayern. Voor de rest wordt Kitzbühel omringd door het district Kufstein, Schwaz en Zell am See. Deze regio staat voornamelijk bekend om de Kitzbüheler Alpen waar je in de zomer avontuurlijke wandeling kunt maken. Dit gebied is makkelijk te bereiken met de auto. Vanuit Utrecht is het ongeveer 9 uur rijden naar dit bergachtige landschap in Oostenrijk, maar je kunt natuurlijk ook het vliegtuig of de trein pakken om er te komen. Grote steden in de buurt van deze vakantieregio met een vliegveld zijn Salzburg, Innsbruck en München. Maak een weekendtripje naar Kitzbühel of ga voor een wandelvakantie en geniet van deze rustige, natuurrijke omgeving.

De 'Streif' op de Hahnenkamm

De Streif wordt gezien als de meest spectaculaire en moeilijkste wedstrijdafdaling ter wereld en zet elk jaar duizenden toeschouwers en wintersporters in vuur en vlam. 


BichlAlm Kitzbühel

De insidertip midden in de zuidelijke bergen van Kitzbühel. Op de BichlAlm kunnen de gasten rekenen op een prachtig bergen-panorama en culinaire verwennerijen. Culinaire tip: Een braadhaantje van de boeren uit Kitzbühel. Overnachtingsmogelijkheden incl. panorama-sauna met rustruimte. Kneipp-bassin voor jong en oud boven de hut met relax-ligstoelen van dennenhout. Een rustpauze midden in de natuur van de bergen.


Wandelroutes in Kitzbühel

Wandeltocht langs berghutten

'Uniek avontuur in de bergen' op een hoogte van 1.400 tot 2.000 meter

De 5 mooiste natuurhighlights

  1. Schwarzsee
  2. Sintersbacher Wasserfall
  3. Karstweg am Horn
  4. Torsee
  5. Geißstein - höchster Grasberg