Twents Bureau voor Toerisme logo

Schitterende gekleurde bossen, bevroren beekjes, historische boerderijen naast met houtwallen omringde weilanden in Overijssel.

Het fraaie Twentse coulisselandschap is in het najaar misschien wel op haar mooist. Ontdek het Twentse gastheerschap. Je kunt hier heerlijk dwalen en per fiets of te voet een heerlijke midwintertocht maken en zo de prachtige natuur beleven.

Na een dagje genieten is het hoog tijd om op te warmen bij een gezellig haardvuur en aandacht te schenken aan de inwendige mens. De gastvrije Twentse gastronomie staat te popelen om al je zintuigen culinair uit te dagen.

Waar ga jij op pad?

Twente is rijk aan tal van bijzondere plekjes. Op de kaart hier naast zie je de verschillende regio's binnen Twente allemaal hebben ze hun eigen bezienswaardigheden en ze zijn allemaal jouw bezoekje waard! Dus de vraag is... waar ga jij op pad?
TwenterandTubbergenDinkellandOldenzaalLosserEnschedeHaaksbergenHengeloBorneWierdenHellendoornRijssen-HoltenHof van TwenteAlmelo

Thuiskomen in Twente

Twente is meer dan een droom. Je vindt er ware rust, in je hoofd en om je heen. Je beleeft er mooie kleine dingen die je raken. Zoals een welgemeende begroeting, gewoon op straat of tijdens een fietstocht door het rijke coulisselandschap. Twente is een gebied dat voelbaar uitnodigt om te komen genieten van de vele rijkdom die het te bieden heeft. Een streek waar het leven groen is. In combinatie met een authentiek cultureel erfgoed vormt dat gegeven het ideale decor voor een heerlijk verblijf en een verrijking van het leven. Speciaal voor jou hebben we bungalowparken geselecteerd die je kunt huren voor een gezellig weekend weg in Twente. Elk met een leuke aanbieding en tips voor een leuke fietstocht. Dat maakt je weekend uit helemaal af.

Wandelen
in Twente

Klompen en Zompen in Enter

Overijssel | Enter | 9,8 km

Deze leuke wandelroute leidt je langs een paar heel bijzondere plekjes. Je start bij de Enterse Waarf, al meteen een locatie waar je echt even op ontdekking moet. Je stapt hier de unieke wereld binnen van de zomp en de zompschippers. Neem even de tijd en beleef de Regge door te varen met de Enterse Zomp en doe mee met de rondleiding op de Waarf waar hij gebouwd is.

Bekijk de route

Met droge voeten door het moeras

Overijssel | Kloosterhaar | 4,5 km

De Engbertsdijksvenen in Twente is een uitgestrekt veengebied van een slordige 1000 ha, maar ooit was het nóg groter. Dit is namelijk een restant van het grote veenmoeras dat ooit het noordoosten van Nederland bedekte. Heel bijzonder: het is een van de laatste stukken levend hoogveen van het land!.

Bekijk de route
Bezienswaardigheden
in Twente

Evenementen in Twente

Er zijn geen evenementen om te tonen...