VVV Zuid-Limburg logo
Limburg is een prachtige provincie met oneindig veel mogelijkheden voor fietsers en wandelaars. Je vindt hier historisch erfgoed uit de prehistorie, de Romeinse tijd, de middeleeuwen, de tijd van de bevrijding aan het einde van de Tweede Wereldoorlog en uit het mijnverleden. Maak een tochtje door Noord-Limburg, Midden-Limburg of Zuid-Limburg en ga even terug in de tijd bij al deze eeuwenoude bezienswaardigheden. Verder kun je in Limburg genieten van verschillende mooie natuurgebieden met gevarieerde landschappen: het Nationaal Landschap Zuid-LimburgNationaal Park De Groote PeelNationaal Park De Maasduinen,  Nationaal Park De Meinweg, het Heuvelland en het Leudal. Ontdek zelf hoe mooi en afwisselend Limburg is!

Historisch Limburg

Het rijke verleden van Limburg leeft tegenwoordig voort in het landschap in de vorm van prachtige bouwwerken en andere sporen van vroeger. Treed in de voetsporen van mensen die hier lang geleden leefden en maak een bijzondere reis door de geschiedenis.

Natuurparken in Limburg

Limburg staat bekend om haar groene heuvellandschap in het zuiden, maar in de rest van de provincie vind je weer hele andere landschappen. Denk aan indrukwekkende zandruggen, veenlandschappen en weelderige bossen. Tijd om te genieten van de gevarieerde Limburgse natuur.

Te voet of per fiets door Limburg

Limburg kent zóveel gebieden die de moeite waard zijn om te ontdekken per fiets of te voet. Wij hebben de mooiste fiets- en wandelroutes voor je uitgestippeld waarmee je kennis kunt maken met alle goed bewaarde geheimen van Limburg.

De Leukste
plekjes van Limburg

De leukste plekjes van Limburg

Een fiets- of wandelroute is natuurlijk niet compleet zonder mooie highlights om onderweg te bekijken, gezellige adresjes om neer te strijken voor een hapje en een drankje én een comfortabel hotel waar je aan het einde van de dag heerlijk tot rust kunt komen. Wij hebben de leukste plekjes voor je verzameld.


Door heel Limburg heen vind je bijzondere must-sees zoals mergelgrotten, oude kastelen en watermolens. Ga lekker op pad en bewonder al deze bezienswaardigheden met eigen ogen.

Bekijk al onze favorieten

Eén dagje in Limburg doorbrengen is veel te kort. Zoek daarom een leuk logeeradresje uit en geniet meerdere dagen van het bourgondische leven in Limburg.

Bekijk al onze favorieten

Bourgondisch genieten van heerlijke maaltijden, dat kan bijna nergens zo goed als in Limburg. Laat je in de watten leggen met al het lekkers dat Limburg te bieden heeft.

Bekijk al onze favorieten


Artikelen

Lees onze nieuwste, populairste en leukste artikelen over Limburg.
Ontdek de leukste verhalen met ons.