De provincie Groningen staat bekend om haar bruisende studentenstad, maar er is nog veel meer moois te vinden in de stad Groningen en in de rest van de provincie. Zo vind je in de stad niet alleen prachtige historische pakhuizen, hofjes en gebouwen, maar ook verrassende moderne bouwwerken. Buiten Groningen-stad vind je natuurgebieden die gevormd zijn door de zee, eeuwenoude verdedigingswerken uit de 14e en de 15e eeuw met dikke muren en typische ‘Grunninger’ landhuizen. Maak kennis met de mooiste plekjes van Groningen en laat je verrassen door de verschillende gezichten van deze prachtige stad en de provincie.

De hoogtepunten

van Groningen

In Groningen barst het van de mooie plekjes die je niet mag missen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de onderstaande highlights?
Bewonder al deze bezienswaardigheden met eigen ogen. Of lees het artikel 'Stedentrip | 5 leuke dingen om te doen in Groningen'. 

De mooiste plekjes

om af te stappen

Een tocht is niet compleet zonder een pitstop bij een fietscafé, een restaurant of een ander leuk plekje voor een smakelijk hapje en een drankje. Wij hebben de mooiste pauzeplekjes voor je verzameld en verder vind je hieronder een selectie van sfeervolle hotels waar je terecht kunt om een nachtje op te laden na een actieve dag. Op zoek naar een overzicht van alle mooie plekken in Groningen? Kijk dan hier en boek een heerlijk weekendje weg.


Probeer deze routes eens

Zie je door de bomen het bos niet meer met alle bovenstaande tips? Proef dan eens van Groningen met deze wandel- of fietsroute. Dat zal beslist naar meer smaken. Veel plezier.
      

Lees meer over Groningen

Dompel je verder onder in alles dat met Groningen te maken heeft met deze artikelen.
Lees al onze verhalen, tips en leuke weetjes en laat je inspireren.