Gelderland is de grootste en groenste provincie van heel Nederland met meer dan vijfduizend vierkante kilometer vol prachtige natuurgebieden en gezellige steden en dorpen. De provincie staat bekend om haar natuurpracht, denk bijvoorbeeld aan de bossen en andere mooie gebieden op de Veluwe, maar ook om haar gastvrijheid en haar bijzondere erfgoed. Alles wat je je maar kunt wensen kortom. Naast de Veluwe bestaat Gelderland uit de prachtige streken regio Arnhem-Nijmegen, Rivierenland en de Achterhoek. Vergeet ook niet om een bezoekje te brengen aan het Nationaal Landschap Winterswijk, want ook dat mag je niet missen. Maak een mooie fietstocht of een wandeling door Gelderland en maak kennis met alles wat deze provincie je te bieden heeft.

De hoogtepunten

van Gelderland

In Gelderland barst het van de mooie plekjes die je niet mag missen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de onderstaande highlights?
Bewonder al deze bezienswaardigheden met eigen ogen.

De mooiste plekjes

om af te stappen

Een tocht is niet compleet zonder een pitstop bij een fietscafé, een restaurant of een ander leuk plekje voor een smakelijk hapje en een drankje. Wij hebben de mooiste pauzeplekjes voor je verzameld en verder vind je hieronder een selectie van sfeervolle hotels waar je terecht kunt om een nachtje op te laden na een actieve dag. Op zoek naar een overzicht van alle mooie plekjes in Groningen? Kijk dan hier en boek een heerlijk weekendje weg.


Probeer deze routes eens

Zie je door de bomen het bos niet meer met alle bovenstaande tips? Proef dan eens van Gelderland met deze wandel- of fietsroute. Dat zal beslist naar meer smaken. Veel plezier.
      

Lees meer over Gelderland

Dompel je verder onder in alles dat met Gelderland te maken heeft met deze artikelen.
Lees al onze verhalen, tips en leuke weetjes en laat je inspireren.