Drentse Fiets4Daagse logo

Ben je wel in voor een of meerdere leuke dagen op de fiets? Doe dan mee aan de Drentse Fiets4Daagse van 16 t/m 19 juli 2019 met ruim 12.000 andere fietsliefhebbers. Je kunt verschillende soorten fietsroutes volgen door heel Drenthe heen. Verder kun je zelf kiezen of je meerdere dagen of maar één dag op de fiets wilt stappen. Onderweg kun je genieten van prachtige landschappen en gezellige plaatsjes, maar ook van leuke activiteiten. Je zult je kortom geen moment vervelen tijdens de Fiets4Daagse. Doe mee en vier dit fietsfeestje volop.

Schrijf je in

Eerst een lekker ontbijt

Een actieve dag begint met een stevig ontbijt zodat je lekker lang vooruit kunt. Op 25 juli staat er in acht startplaatsen van de Fiets4Daagse een groots gratis ontbijt voor je klaar. Je kunt voor vertrek aanschuiven voor het ontbijt in Meppel, Westerbork, Assen, Dalen, Diever, Emmen, Hoogersmilde en Norg. Broodjes, beleg, jus d’orange, een gekookt eitje, het staat hier allemaal voor je klaar. Het enige wat je hoeft te doen om mee te mogen eten is je inschrijven voor een of meerdere dagen van de Fiets4Daagse.

Lees meer

Fietsroute 762113 - Fietsen door de natuur van Drenthe
58,20 km

Fietsen door de natuur van Drenthe

Fietsroute 762113 | Drenthe | Beilen | 58,20 km

Deze fietstocht neemt je mee langs de mooie highlights van Drenthe. Geniet van al het moois dat je onderweg tegenkomt en las ook af en toe een pauze in bij een van de gezellige plekjes aan de route.

Terug in de geschiedenis
Het startpunt van deze route is in Beilen, bij TOP De Perk/Torenlaan. Hier kun je parkeren en verdergaan met de fiets. Je fietst door het Museumdorp Orvelte, een levendig dorp vol historische gebouwen en oude straatjes waar de geschiedenis tot leven komt.

Nationaal Park Dwingelderveld
Tijdens deze route fiets je door Nationaal Park Dwingerveld, het grootste natte heidegebied van Europa. Neem even een pauze bij Restaurant Green Planet, de springplank naar deze prachtige natuur. In dit Nationaal Park geniet je van een eindeloze, ongestoorde horizon. In het Dwingelderveld liggen meer dan zestig vennen en veentjes. In dat veen komen bijzondere planten en dieren voor, zoals veenmossen, beenbreek, veenbes en lavendelheide. Neem plaats op het binnen- of buitenterras van Restaurant Green Planet om even uit te rusten onder het genot van een hapje en een drankje.

Genieten in de natuur
De Kraloërheide is ook een pareltje op deze route. Dit gebied geeft een goed beeld van het oude Drentse esdorpenlandschap. Neem ook zeker even een kijkje in de Vogeluitkijkhut. Vanuit deze vogelkijkhut kun je vogels bewonderen zonder ze daarbij te storen. Met een beetje geduld kun je allerlei prachtige vogelsoorten spotten. Via Smalbroek fiets je weer terug naar Beilen. Smalbroek is een moerasachtige streek vlakbij Beilen.


Dwars door Drenthe fietsen

De Drentse Fiets4Daagse bestaan uit tal van routes die je meenemen langs de mooiste plekken van deze provincie. Wij hebben onze favoriete fietsroutes van de Fiets4Daagse hieronder voor je verzameld. Kies een of meerdere routes die jij zelf wilt proberen en ga lekker op pad tijdens het meerdaagse evenement.