Drentse Fiets4Daagse logo

Ben je wel in voor een of meerdere leuke dagen op de fiets? Doe dan mee aan de Drentse Fiets4Daagse van 16 t/m 19 juli 2019 met ruim 12.000 andere fietsliefhebbers. Je kunt verschillende soorten fietsroutes volgen door heel Drenthe heen. Verder kun je zelf kiezen of je meerdere dagen of maar één dag op de fiets wilt stappen. Onderweg kun je genieten van prachtige landschappen en gezellige plaatsjes, maar ook van leuke activiteiten. Je zult je kortom geen moment vervelen tijdens de Fiets4Daagse. Doe mee en vier dit fietsfeestje volop.

Schrijf je in

Eerst een lekker ontbijt

Een actieve dag begint met een stevig ontbijt zodat je lekker lang vooruit kunt. Op 25 juli staat er in acht startplaatsen van de Fiets4Daagse een groots gratis ontbijt voor je klaar. Je kunt voor vertrek aanschuiven voor het ontbijt in Meppel, Westerbork, Assen, Dalen, Diever, Emmen, Hoogersmilde en Norg. Broodjes, beleg, jus d’orange, een gekookt eitje, het staat hier allemaal voor je klaar. Het enige wat je hoeft te doen om mee te mogen eten is je inschrijven voor een of meerdere dagen van de Fiets4Daagse.

Lees meer

Fietsroute 762113 - Met de Drentse Fiets4Daagse Dwars door Drenthe
71,71 km

Fietsroute 762113 | Drenthe |Beilen | 71,71 km

Deze fietstocht neemt je mee langs prachtige highlights van Drenthe. Geniet van al het moois dat je onderweg tegenkomt en las ook af en toe een pauze in bij een van de gezellige plekjes aan de route. Op naar een onvergetelijke dag in Drenthe!

Oude tijden herleven
Vanuit Beilen fiets je dwars door het gezellige Westerbork naar museumdorp Orvelte. Onderweg kun je neerstrijken bij Hotel Restaurant Ruyghe Venne en Abdij de Westerburcht voor een hapje en een drankje. In Orvelte kun je vervolgens kennismaken met oude ambachten en misschien kom je de schaapskudde wel tegen. Ook vind je hier Restaurant & Lunchroom De Schenkerij. Even verderop in Wijster zie je de blikvanger de VAM-berg. Deze vroegere vuilstort wordt binnenkort omgetoverd tot een mooi recreatiegebied met prachtige vergezichten vanaf de berg.

Natuurgebieden verkennen
De Kraloërheide is ook een pareltje op deze route. Dit gebied geeft een goed beeld van het oude Drentse esdorpenlandschap. Samen met de Dwingeloosche heide is dit het grootste aaneengesloten vochtige heidegebied in Noordwest-Europa. Vanuit de vogelkijkhut kun je allerlei vogels spotten. Via Smalbroek fiets je weer terug naar Beile. Aan de rand van Beile kun je terecht bij Boerderijwinkel en Theetuin "De Hanse Hof" om je energievoorraad aan te vullen.

Smalbroek
Smalbroek is een moerasachtige streek vlakbij Beilen. Broek is de benaming voor moerasbossen, dus het moge duidelijk zijn waar de naam Smalbroek vandaan komt. In 1941 stortte er een Engelse Wellington bommenwerper neer ten westen van Smalbroek. De omgekomen bemanning ligt begraven op het oude kerkhof aan de Torenlaan in Beilen.

Je kunt deze route ultiem beleven tijdens de Drentse Fiets4Daagse. Klik hier om je in te schrijven.

Dwars door Drenthe fietsen

De Drentse Fiets4Daagse bestaan uit tal van routes die je meenemen langs de mooiste plekken van deze provincie. Wij hebben onze favoriete fietsroutes van de Fiets4Daagse hieronder voor je verzameld. Kies een of meerdere routes die jij zelf wilt proberen en ga lekker op pad tijdens het meerdaagse evenement.