Drenthe.nl logo

In 2015 ontving Drenthe van de landelijke kwaliteitsmonitor fietsregio’s de maximale score van 5 sterren. Ga hier zelf eens op pad en ontdek alle moois.

Drenthe wordt al jarenlang als dé fietsprovincie van Nederland gezien en dat is natuurlijk niet voor niets zo. Deze provincie is namelijk rijk aan ruimte, natuur én aan fietspaden. Met ruim 1.700 kilometer aan fietspaden, een uitgebreid knooppuntensysteem én prachtige fietsroutes tot je beschikking, kun je hier letterlijk alle kanten op. Maak hier kennis met een steeds veranderend decor vol heidevelden, bossen en dorpen. Drenthe heeft van alle provincies in Nederland de meeste fietspaden die gescheiden van de rijweg zijn. Daardoor kun je met een gerust hart genieten van de omgeving in deze prachtige provincie.

Op de fiets zul je zeker merken:
Drenthe doet wat met je!
Wil je meer weten over Drenthe? Over de prachtige natuurgebieden en -parken? Over de rijke cultuurhistorie die Drenthe kent? Over de vele verschillende evenementen die er plaatsvinden? Of over de leuke uitjes die je er kunt ondernemen met je gezin?
Alle informatie kun je vinden op drenthe.nl   

De mooiste routes in Drenthe

Fietsen in Drenthe

Drenthe is de fietsprovincie bij uitstek. Met de wind door je haren, in een prettig tempo en over mooie, veilige fietspaden kun je in Drenthe met volle teugen genieten van al het moois om je heen. Op Drenthe.nl vind je fietsarrangementen, fietsverhuurpunten, informatie over het fietsknooppunten-systeem, informatie over elektrisch fietsen en oplaadpunten en nog veel meer!

Fietsen in Drenthe

Dagje uit in Drenthe

Altijd wat te doen in Drenthe! Heerlijk wandelen of fietsen over de Drentse heide, of een dagje uit met de kinderen naar een speeltuin, attractiepark of outdoor centrum. Bij slecht weer kun je naar een museum. 's Avonds kun je naar een gezellig eetcafé of een stijlvol restaurant. Een compleet overzicht van zwembaden, bioscopen, theaters en meer vind je op drenthe.nl.

Dagje uit in Drenthe

Evenementen in Drenthe

Beleef Drenthe optimaal en geniet van vele evenementen, voorstellingen en festivals die hier het hele jaar worden georganiseerd! Of je nu houdt van klassieke muziek of folk, van folklore en historie of theater en dans, van culinaire traktaties of hoefgetrappel... Diverse activiteiten en evenementen zijn leuk voor de hele familie; met of zonder kinderen!

Evenementen in Drenthe

Overnachten in Drenthe

Drenthe is een bijzondere vakantie-provincie, met een ruim aanbod van overnachtingsmogelijkheden. Er is een ruime keuze aan campings, bungalowparken, hotels, Bed & Breakfasts en particuliere accommodaties. Je vakantie wordt helemaal een belevenis als je kiest voor een boomhut, plaggenhut of pipowagen!

Overnachten in Drenthe