Drenthe.nl logo

In 2015 is Drenthe gewaardeerd met de maximale score van 5 sterren in de landelijke kwaliteitsmonitor fietsregio's.

Drenthe is rijk aan ruimte, natuur én aan fietspaden! Drenthe wordt niet voor niets al jarenlang als dé fietsprovincie van Nederland gezien. Met ruim 1.700 km fietspad, een uitgebreid knooppuntensysteem én prachtige fietsroutes tot je beschikking, kun je letterlijk alle kanten op. Door een steeds veranderend decor langs heidevelden, door bossen en dorpen. Drenthe heeft van alle provincies in Nederland, de meeste fietspaden gescheiden van de rijweg. Hierdoor kun je met een gerust hart genieten van de omgeving in deze prachtige provincie.

Op de fiets zul je zeker merken:
Drenthe doet wat met je!
Wil je meer weten over Drenthe? Over de prachtige natuurgebieden en – parken? Over de rijke cultuurhistorie die Drenthe kent? Over de vele verschillende evenementen die er plaatsvinden? Of over de leuke uitjes die je er kunt ondernemen met je gezin?
Alle informatie kun je vinden op drenthe.nl   

De mooiste routes in Drenthe

Fietsen in Drenthe

Drenthe is de fietsprovincie bij uitstek. Met de wind door je haren, in een prettig tempo en over mooie, veilige fietspaden kun je in Drenthe met volle teugen genieten van al het moois om je heen. Op Drenthe.nl vind je fietsarrangementen, fietsverhuurpunten, informatie over het fietsknooppunten-systeem, informatie over elektrisch fietsen en oplaadpunten en nog veel meer!

Fietsen in Drenthe

Dagje uit in Drenthe

Altijd wat te doen in Drenthe! Heerlijk wandelen of fietsen over de Drentse heide, of een dagje uit met de kinderen naar een speeltuin, attractiepark of outdoor centrum. Bij slecht weer kun je naar een museum. 's Avonds kun je naar een gezellig eetcafé of een stijlvol restaurant. Een compleet overzicht van zwembaden, bioscopen, theaters en meer vind je op drenthe.nl.

Dagje uit in Drenthe

Evenementen in Drenthe

Beleef Drenthe optimaal en geniet van vele evenementen, voorstellingen en festivals die hier het hele jaar worden georganiseerd! Of je nu houdt van klassieke muziek of folk, van folklore en historie of theater en dans, van culinaire traktaties of hoefgetrappel... Diverse activiteiten en evenementen zijn leuk voor de hele familie; met of zonder kinderen!

Evenementen in Drenthe

Overnachten in Drenthe

Drenthe is een bijzondere vakantie-provincie, met een ruim aanbod van overnachtingsmogelijkheden. Er is een ruime keuze aan campings, bungalowparken, hotels, Bed & Breakfasts en particuliere accommodaties. Je vakantie wordt helemaal een belevenis als je kiest voor een boomhut, plaggenhut of pipowagen!

Overnachten in Drenthe