Zet jouw regio in de spotlights met een live event

Nodig fietsliefhebbers uit om in jouw regio op ontdekkingsreis te gaan met een live event in samenwerking met route.nl. Zo trek je fietsers aan die anders misschien nooit op het idee zouden komen om een bezoekje te brengen aan jouw gebied. Samen met route.nl kun je zowel een fietsevenement als een wandelevenement organiseren om anderen kennis te laten maken met alle pareltjes uit jouw regio. Deze evenementen worden gekoppeld aan onze campagnes van de Meimaand Fietsmaand en de Oktober Wandelmaand om zoveel mogelijk fiets- en wandelliefhebbers te bereiken. Deze unieke samenwerking is ideaal om je regio en de bijbehorende horecagelegenheden en bezienswaardigheden te promoten op locatie, op de route.nl website en in de route.nl magazines.
Wat doen wij?
Het live event bestaat naast het evenement zelf uit verschillende elementen voorafgaand aan het evenement, tijdens het evenement en na afloop van het evenement om jou regio zo goed mogelijk te promoten. Onderstaand vind je een overzicht van de verschillende elementen.

Blok 1 - Event
Event Development
Blok 2 - route
Ontwikkelen route
Blok 3 - verhalen
Schrijven verhalen
Blok 1 Arrangement
Aanbieden arrangement
Blok 2 Promo
Implementatie promotie campagnes
Blok 3 Production
Production Live Event

Lijkt je dat wel wat?
Een Live Event is dé manier om meer fietsers of wandelaars enthousiast te maken om jouw regio te ontdekken. Wacht niet te lang en meld je snel aan voor het volgende route.nl Live Event. Dan kunnen we zo snel mogelijk aan de slag om jouw regio in de spotlights te zetten. Meld je nu of neem contact op met Karola van Kolk op telefoonnummer 040-2645118.

Meld je aan

*****


Route.nl Live Event 2016


Thema '100 jaar droge voeten in Laag Holland'
Laag Holland herdenkt in dit jaar de watersnoodramp van 1916. In januari 2016 was het precies honderd jaar geleden dat de Zuiderzee met zijn grillige klauwen langs de kust van Noord-Holland raasde. Aangezet door een fikse noordwesterstorm wist hij hier in de nacht van 13 op 14 januari door de dijken heen te breken en nam vervolgens zegevierend bezit van het achtergelegen land. Maar liefst een derde deel van Noord-Holland lag onder water. Hier en daar reikte het waterpeil zelfs tot de daken. Het was overigens niet de eerst keer dat de Zuiderzee zich zo liet gelden. Dijkdoorbraken hoorden al eeuwen bij het dagelijkse leven getuige de aanwezigheid van poelen, braken, wielen, waaien en kolken. Toch was voor de overheid de maat dit keer vol. In 1918 wordt de Zuiderzeewet aangenomen en niet lang daarna werd – onder leiding van ir. Cornelis Lely – een start gemaakt met de bouw van de Afsluitdijk. Naar aanleiding van deze herdenking zijn er op diverse plekken in het gebied waterpeilbordjes geplaatst die aangeven hoe hoog het water hier in 1916 stond.Wat fans en partners over ons zeggen?

Het route.nl Live Event 2016 was een groot succes zowel voor de deelnemende fietsers als voor de horecagelegenheden op de route en Bureau Toerisme Laag Holland. Lees hieronder hoe zij het Live Event hebben ervaren:


Esther Parfitt, Bureau Toerisme Laag Holland

"Samen met Route.nl hebben wij ons uiterste best gedaan om een mooie en leuke fietstocht vol belevenissen samen te stellen voor meer dan 50 enthousiaste fietsers. Als ik de reacties van de deelnemers mag geloven, dan is dat gelukt. Ook wij hebben genoten van een zonnige dag vol leuke ontmoetingen en bijzondere activiteiten. Het is leuk om te horen dat de fietsers over ieder onderdeel (behalve de tegenwind op de dijk naar Marken) super enthousiast zijn en het liefst volgende maand weer meegaan op een nieuwe route. De soepele en gezellige samenwerking met route.nl en de goede organisatie van de logistieke processen hebben zeker bijgedragen aan een succesvol eerste Live Event, maar de gezelligheid van de deelnemers was minstens zo belangrijk om de dag te laten slagen. En gezellig was iedereen zeker! We hopen dat we de deelnemers nog eens terug zien in het mooie Laag Holland. Wie weet tijdens een nieuw fietsevent."
Marlies Deun, horecagelegenheid Theetuin Overleek
"Voor ons is het route.nl Live Event zeer geslaagd! De deelnemers zijn vanaf onze Theetuin in fluisterbootjes gestapt en we kregen erg veel enthousiaste reacties achteraf over de picknickmanden, de uitleg van onze gids en schipper en het mooie dorp Broek in Waterland. Waterland per boot verkennen is immers de leukste manier! Onze complimenten voor de communicatie, samenwerking en professionaliteit. Dit evenement heeft ons 50 nieuwe enthousiaste bezoekers opgeleverd en een heleboel leuke verhalen. Zeker voor herhaling vatbaar!."
Leny, 49 jaar uit Limburg
“Wat een geweldige dag, alles klopte. Organisatie was perfect . Weer kon niet beter. De tussenstops waren ook leuk en leerzaam. Lunch was heerlijk. Kortom helemaal geen minpuntjes. Alleen maar lof!!,dank voor deze mooie dag en hopelijk komt er een vervolg."
Verschillende fietsliefhebbers die deelnamen aan het Live Event 2016 hebben een ervaring achtergelaten bij de route op onze website. Lees alle ervaringen.

Linda Milder, blogger route.nl
"Ik zie alleen maar blije gezichten en als ik naar het enthousiaste gepraat in de zaal luister heeft iedereen de tijd van zijn leven gehad."
Linda Milder ging mee op pad. Lees hierhier haar belevingsverhaal: 'Zomerkriebels op de fiets in Laag Holland'.


Fietstocht

Route.nl Live Event 2016

Fietsroute 345568 - Fietsen onder de zeespiegel in Laag Holland
35,90 km

Fietsen onder de zeespiegel in Laag Holland

Fietsroute 345568 | Noord-Holland | Volendam | 35,90 km

Deze route neemt je mee door Volendam, Monnickendam en het eiland Marken. Je fietst door de uitgestrekte polders van Laag Holland, het unieke oer-Hollandse landschap onder de zeespiegel.

Watersnood Waterland
Je begint de dag met een kopje koffie bij Restaurant Pieterman. Vanuit hier fiets je naar the Experience Volendam. Met een virtual realitybril kun je hier de watersnoodramp beleven die Waterland in 1916 trof. In Monnickendam kun je de historische binnenstad vol huizen uit de zeventiende en achttiende eeuw bewonderen: wauw!

Schiereiland Marken
De Waterlandse Zeedijk voert je vervolgens naar het pittoreske Marken. De Rond Marken Excursie leert je meer over de geschiedenis van dit schiereiland. Het Paard van Marken is een iconische vuurtoren uit 1839. Bij Bistro de Verkeerde Wereld geniet je even van een lekkere pauze. Ook kom je langs de Hof van Marken, een sfeervol hotel. Met het veerpont van de Volendam Marken Express keer je terug naar Volendam.

Tijdens het route.nl Live Event 2016 fietsten we deze route met een groep van zo'n 50 fietsers. Benieuwd geworden hoe dat was? Lees dan dit artikel.