Het route.nl jaarboek bevat de leukste fiets- en wandelroutes door Nederland, België en Duitsland. Meer dan 300 pagina's vol inspirerende tips voor fietsers en wandelaars, verleidelijke reisbestemmingen, comfortabele hotels, gezellige terrasjes en restaurants met het lekkerste eten. Je vindt het allemaal in dit boek.

Publicatiemogelijkheden

Er zijn drie verschillende publicatiemogelijkheden. Hieronder vind je een overzicht van deze mogelijkheden.


1. Routepagina

Stippel zelf een route uit of laat ons een route uitstippelen die vervolgens kleurrijk en volgens de route.nl look and feel wordt vormgegeven met mooie foto’s, een duidelijke routekaart, leuke routetips en een QR-code waarmee je de route kunt openen in de app. Je route wordt niet alleen in het jaarboek gepubliceerd, maar ook op www.route.nl en in de route.nl app. Hiernaast vind je een voorbeeld van een routepagina.

2. Advertorial

Met een advertorial in het route.nl jaarboek kun je het verhaal van jouw regio vertellen en in de spotlights zetten. Zo kun je onze fans enthousiast maken over jouw gebied met content die fietsers en wandelaars leuk en interessant vinden. Een advertorial is een full colour pagina die wordt opgemaakt door onze redactie in de route.nl stijl. Je kunt er ook voor kiezen om dit uit te breiden naar meerdere pagina’s. Op de afbeelding hiernaast zie je een advertorial spread die is gekoppeld aan een route en aan een online pagina op route.nl via een QR-code. Het advies is om een advertorial altijd te verbinden met het online platform van route.nl, zodat je nog meer fietsers en wandelaars kunt bereiken met jouw verhaal. 

3. Advertentie

Plaats een advertentie in het jaarboek en laat de route.nl fans kennismaken met jouw regio of producten. Een advertentie zorgt voor meer naamsbekendheid onder de fiets- en wandelliefhebbers die ons jaarboek lezen.

Distributie en oplage

Het jaarboek is de afgelopen 5 jaar uitgegroeid tot een gewild hulpmiddeltje onder fiets- en wandelliefhebbers die op zoek zijn naar nieuwe routes. Elk jaar staan zo’n 40.000 fietsers en wandellaars te wachten tijdens de Fiets- en Wandelbeurs in Nederland en België om het route.nl jaarboek gratis in ontvangst te nemen.

Het route.nl jaarboek verschijnt in een oplage van 50.000 exemplaren. Een deel van deze exemplaren worden verspreiden aan consumenten tijdens de Fiets- en Wandelbeurs in Utrecht en in Gent. Verder ontvangen alle participanten zoals hotels, restaurants en cafés én partners zoals VVV’s, regionale marketingorganisaties, de buitencentra van Staatsbosbeheer en Profile de fietsspecialist jaarboeken. Consumenten kunnen het jaarboek kopen via de route.nl webshop, in boekhandels zoals Bruna, bij tankstations en bij supermarkten zoals Albert Heijn.

Schrijf je nu in

Route.nl is hét platform om mooie routes, bijzondere bezienswaardigheden en interessante verhalen over jouw regio onder de aandacht te brengen bij fietsers en wandelaars. We hebben momenteel maar liefst 32.000 fans op onze Facebook-pagina, 150.000 nieuwsbrieflezers en 1.500.000 gebruikers van onze website die altijd weer op zoek zijn naar nieuwe plekken om te ontdekken. Laat hen weten waarom ze naar jouw regio moeten komen via onze magazines, de website en de app. Mooie gebieden zijn het waard om ontdekt te worden. Dat verdient jouw regio toch ook?


Vraag een terugbelnotitie aan