Beste apps voor mountainbiken en fietsvakanties op iPhone en iPad (16 juni 2016)

"Waarom zou je zelf routes uitstippelen als er al honderden routes voorhanden zijn in Nederland, Vlaanderen en in het Duitse grensgebied? De route.nl app onderscheidt zich van andere fietsroute-apps door zijn grote aanbod. Tijdens het fietsen zie je de kaart, foto's van leuke locaties onderweg en zelfs de dichtstbijzijnde VVV.
Doen? Ja, hier kan je geen buil aan vallen."
http://www.iculture.nl/gids/applijst-iphone-apps-voor-fietsen/

Route.nl: ruim 40.000 wandel- en fietsroutes in Nederland (4 juni 2016)

In Route.nl zijn nu meer dan 40 duizend routes beschikbaar binnen Nederland, België en het grensgebied van Duitsland. Hierbij gaat het vooral om fietsroutes, maar als je meer een wandelliefhebber bent heb je de keuze uit ruim 2500 verschillende routes. Mooie update is dat je deze kaarten nu ook offline kunt downloaden. Ideaal als je ergens bent waar je slecht bereik hebt of in het buitenland bent en mobiele data wilt besparen. Dankzij de updates aan Route.nl kun je tijdens het lopen nu ook gebruikmaken van het kompas in je iPhone om de kaart met je mee te laten draaien, zodat je zeker weet dat je de goede kant op gaat. Daarnaast kun je dankzij een knop op de dynamische kaart routepunten groot maken, voor extra zichtbaarheid tijdens het fietsen.

http://www.iculture.nl/nieuws/route-nl-40-000-wandel-fietsroutes-nederland/


iPhone-app Fietsroute heeft nu 2400 gratis routes (4 maart 2014)

De gratis Nederlandse iPhone-app Fietsroute pendelt lekker verder. De applicatie heeft vandaag een grote update gekregen, die voorziet in een iOS 7-design en een nieuwe interface die makkelijker bedient. In ons overzicht met iPhone-apps voor het fietsen vonden we Fietsroute al een no-brainer en dat is niet veranderd. In de applicatie vind je inmiddels meer dan 2400 routes gesorteerd op afstand, die je uitgeschreven per knooppunt en op de kaart kan bekijken.
http://www.iculture.nl/apps/fietsroute-iphone-2400-gratis-fietsroutes/