Fietsen door het Scheldeland

Fietsroute 999880

Aangeboden door:

84 5

Omschrijving

Tijdens deze fietsroute verken je het Scheldeland en fiets je door kleine dorpjes als Boom, Terhagen en Heffen, maar je passeert ook de bourgondische stad Mechelen. Ook verken je de tussenliggende gebieden van deze plaatsen en maak je kennis met de mooie natuur die de omgeving te bieden heeft.

Startpunt: Rupel
Het startpunt van deze route van ruim 50 kilometer is De Velodroom in Boom. Hier kun je terecht voor alle informatie over de fiets- en wandelmogelijkheden in de Rupelstreek en in het Scheldeland. Hier kun je ook een fiets huren, je elektrische fiets opladen of een kleine reparatie laten doen. Bij wielercafé De Musette kun je lekker nagenieten van je fietsroute.

Bourgondisch Mechelen
Even later fiets je dwars door de gezellige stad Mechelen. Mechelen ligt in het hart van Vlaanderen, halfweg tussen Brussel en Antwerpen. Historische gebouwen en smalle straatjes voeren je terug in de tijd. De Bourgondische eeuw was een opwindende tijd voor Mechelen als bourgondische hoofdstad van de Nederlanden. En nog steeds staat Mechelen bekend als een gezellige, bourgondische stad. Je verlaat Mechelen en je fietst een geruime tijd langs de rivier de Dijle. Hier kom je helemaal tot rust.

Door de natuur
Je passeert een heleboel mooie, kleine dorpjes tijdens deze route, maar je fietst ook lange stukken in de natuur. Je fietst een geruime tijd langs de rivieren de Dijle en de Zenne. En je fietst langs de Eglegemvijver, een belangrijke rustplaats voor vogels. Een ideale bestemming voor vogelliefhebbers dus! En je komt langs het bos Het Broek. Een afwisselende route dus.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

De Velodroom
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
De Velodroom
Hoek
2850 Boom
Plan route naar startpunt

Kapelstraat
2850 Boom

Nautisch Bezoekerscentrum Rupelstreek

Hoek
2850 Boom
+32 3 880 76 25
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesugesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Genietmomenten

De Velodroom

De Velodroom

Fietscafe

In De Velodroom kan je terecht voor info over de fiets- en wan...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 999880 | Toegevoegd op 1-11-2018 | Laatst gewijzigd op 8-2-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.100.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding