Stroomdalfietsroute

Fietsroute 999878

Aangeboden door:

1520 88

Omschrijving

Een ontmoeting met het Drentse heideschaap kan niet uitblijven als je in de buurt van het Balloërveld fietst. Hier loopt namelijk een flinke kudde te grazen. Het is heerlijk fietsen langs het water, de heide en zandverstuivingen en over de vele bruggetjes in het stroomdal. Niet alleen de idyllische esdorpen Anloo, Balloo en Taarlo zijn een bezoek meer dan waard. Breng vooral ook een bezoek aan de gezellige brinken van Zuidlaren en Rolde.
Deze route door Nationaal Park Beek- en Esdorpenlandschap Drentscha Aa voert je door het stroomdal. De beek wordt vernoemd naar het dorp waar hij langs stroomt. Pas in de Provincie Groningen heet de beek Drentsche Aa. Je fietst tijdens de fietsroute langs oa het Loonerdiep, Taarlosche Diep, Oudemolensche Diep en Schipborgsche Diep.
Deze fietstocht (Stroomdalfietsroute) van 48 kilometer leidt je langs afwisselende hoogtepunten die Drenthe hebben gevormd.
De route start in Loon. In het oude esdorp is voldoende parkeergelegenheid.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Drenthe.nl

Stichting Marketing Drenthe is in 2007 in opdracht van de Provincie opgericht. Marketing Drenthe is verantwoordelijk voor het verbeteren van het imago van Drenthe op het gebied van toerisme, wonen en werken, met de ultieme doelstelling een bijdrage te leveren aan de economische ontwikkeling binnen deze sectoren. De kernwaarden van Drenthe, zoals rust, ruimte en oorspronkelijkheid worden 'toekomstgericht' gemaakt. Zo moet Drenthe in de beeldvorming een vitale, dynamische provincie worden. Het beoogde resultaat van de campagne is een significante imagoverbetering van Nederlands mooiste provincie. Marketing Drenthe is een professioneel, enthousiast en slagvaardig team met een open houding om zaken op te pakken en nieuwe kansen in beeld te brengen. Daarnaast ligt de kracht om partijen met elkaar te verbinden en de communicatie te verbeteren en te versterken om Drenthe op de kaart te zetten.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

11
11 (Vrieserweg, 9409TS, Assen, Drenthe, The Netherlands)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

11
Jouw startpunt
Knooppunt 11
Vrieserweg
9409TS Assen
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Crabbeweg
9458 TE Balloo

assen

Overcingellaan
9401 LB Assen

VVV Assen

Marktstraat
9401 JE Assen
0592 24 37 88
Stuur een mail

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Prima route"

 geplaatst op:

Mooie route veel afwisseling. Echt een aanrader. Het stukje in assen had er wel uit gemogen Maar verder toproute

Jan Roelf

op:

"prachtige route"

 geplaatst op:

mooi fietsgebied

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 999878 | Toegevoegd op 1-11-2018 | Laatst gewijzigd op 1-11-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding