Lange fietsroute rondom Drachten

Fietsroute 999862

Aangeboden door:

673 20

Omschrijving

Tijdens deze fietsroute van bijna 70 kilometer verken je de omgeving van Drachten. De route start in Bakkeveen en vervolgens fiets je door allerlei kleine dorpjes in Friesland, maar je fietst ook door de prachtige natuur.

Van Bakkeveen naar Drachten
Het startpunt van deze fietsroute is het Bospaviljoen Bakkeveen in Bakkeveen. Hier kun je na je fietstocht – het bospaviljoen is tevens het eindpunt van deze route – terecht voor een heerlijke kop koffie met gebak, een lekkere lunch of een diner. Van Bakkeveen fiets je langs kleine dorpjes richting Drachten. Drachten is de hoofdstad van de gemeente Smallingerland en is na Leeuwarden de grootste plaats in Friesland wat betreft inwoners. Feitje: Drachten behoort niet tot de Friese elf steden, omdat het nooit stadsrechten heeft gehad.

Huize Olterterp
Van Drachten fiets je door naar het westen, richting Nationaal Park De Alde Feanen. Je fietst een stuk langs het water, waar je een prachtig uitzicht hebt. Even verderop fiets je langs Huize Olterterp, een monumentaal pand in Olterterp. In de jaren negentig is het pand verbouwd, maar het oorspronkelijke karakter is nog goeddeels bewaard gebleven. Sinds die tijd wordt Huize Olterterp gebruikt als het hoofdkantoor van de Friese natuurbeschermingsorganisatie It Fryske Gea. Het pand is erkend als een rijksmonument. Het landgoed is vrij toegankelijk. 

Natuurliefhebbers
Ben je een natuurliefhebber? Dan zit je in Friesland wel goed. Hier kun je eindeloos genieten van weidse landschappen, unieke flora en fauna, heldere wateren en historische duinterpen. Zo kun je optimaal genieten van alles wat de natuur te bieden heeft. De verscheidenheid aan planten, bomen, vogels en andere dieren zijn een lust voor het oog.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Grillrestaurant De Dwaler (Mjûmster Wei, 9243SK, Bakkeveen, Friesland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Grillrestaurant De Dwaler
Mjûmster Wei
9243SK Bakkeveen
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Mjûmster Wei
9243KG Opsterland

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Bospaviljoen Bakkeveen

Grillrestaurant De Dwaler

Restaurant

Of je nu zin hebt in heerlijke Italiaanse koffie met gebak, ee...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Huize Olterterp

Huize Olterterp

Landhuis

Oorspronkelijk stond op de plek van het huidige Huize Olterter...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 999862 | Toegevoegd op 1-11-2018 | Laatst gewijzigd op 11-12-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding