Rondje Poperinge

Fietsroute 995271

Aangeboden door:

64 2

Omschrijving

Wie Poperinge zegt, denkt: bier en hop. Tijdens deze fietsroute van ruim 44 kilometer maak je kennis met Poperinge en de omgeving van deze stad. In Poperinge zijn tal van hopvelden te vinden.

Hopstad
De grote motor achter de bloeitijd voor Poperinge was in de 13e eeuw de lakenindustrie. Toen deze industrie vanaf de 14e eeuw begon af te nemen, vond men nieuwe inkomsten in de hopteelt. Sinds de 19e eeuw nam de hopteelt een hoge vlucht en omstreeks 1980 was er omstreeks 800 hectare beplant met hop. De start van deze fietsroute is bij het Burgemeester Bertenplein in Poperinge. Even later fiets je langs Bezoekerscentrum Lijssenthoek. Hier kom je alles te weten over het hospitaalleven en de aanleg van de begraafplaats tijdens en na de Eerste Wereldoorlog.

Brouwerij St. Bernardus
Tijdens de fietsroute kom je langs Brouwerij St. Bernardus. Tussen Abele en Watou torent het gigantische gebouw van Brouwerij St. Bernardus boven het landschap uit. Sinds september 2018 kan je er in hun horecazaak Bar Bernard op de vierde verdieping genieten van een 360° panoramisch zicht over Poperinge, de hopvelden en de dorpen. Je geniet er uiteraard ook van hun bieren en een bezoek aan de brouwerij.

Het Hopmuseum
Er wordt heel veel hop geteeld in deze regio van België. In Poperinge staat dan ook Het Hopmuseum. In dit museum staat de hopteelt in Poperinge centraal. Hoe zijn ze met deze teelt begonnen? Wat is er zo bijzonder aan? En vooral: welke biertjes worden ermee gebrouwen? Een gigantische collectie van meer dan 2000 bieren toont je welke bieren in België gebrouwen worden.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Tourist Info

Ga je op pad in België en kun je wel wat extra informatie gebruiken voordat je op je fiets stapt of aan je wandeltocht begint? Breng dan een bezoekje aan een van de vele Tourist Information punten die je door heel België heen vindt. Daarna kun je goed voorbereid op pad met leuke tips van locals.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Toerisme Poperinge
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Toerisme Poperinge
Grote Markt
8970 Poperinge
Plan route naar startpunt

Bezoekerscentrum Lijssenthoek

Boescheepseweg
8970 Poperinge

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesugesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Genietmomenten

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/bezienswaardigheden024.png

Het Hopmuseum

Bezienswaardigheid

In dit museum staat de hopteelt in Poperinge centraal. Hoe zij...

Meer informatie
Toerisme Poperinge

Toerisme Poperinge

Bezoekerscentrum

Poperinge is de ideale uitvalbasis om een tochtje te fietsen. ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 995271 | Toegevoegd op 18-10-2018 | Laatst gewijzigd op 18-12-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.100.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding