Fietsen rondom historisch Ieper

Fietsroute 995264

Aangeboden door:

518 7

Omschrijving

Bereid je voor op een fietstocht van ruim 75 kilometer die start in Ieper en je door West-Vlaanderen meevoert. Onderweg voel je de geschiedenis die de omgeving met zich meebrengt.

Startpunt: Ieper
De fietsroute begint op de Grote Markt in het Belgische Ieper (Ypres op z’n Frans). In de Eerste Wereldoorlog werd Ieper verwoest, zo ook de meeste gebouwen rond de Grote Markt werden vernield. In de jaren ’20, na de oorlog, werd de stad wederopgebouwd. Ook de Markt werd hersteld in een historiserende wederopbouwarchitectuur. Op de Grote Markt liggen de Lakenhalle met het belfort, het Nieuwerck, het Oud Kasselrijgebouw, het gerechtshof en een heleboel leuk winkels en gezellige cafés en restaurants. Hier is genoeg vertier te vinden dus. De charme van het middeleeuwse verleden en de vele herinneringen van het woelige oorlogsverleden maken Ieper onvergetelijk.

Eerste Wereldoorlog
Je fietst van Ieper richting Kemmel, Loker en Westouter. Een groene omgeving over glooiende heuvels en vlakke polders, langs historische stadjes, pittoreske dorpen en getuigen van de Eerste Wereldoorlog. Tijdens de volledige duur van de Eerste Wereldoorlog was Ieper aan drie zijden omringd door Duitse troepen. Ondanks een aantal groots opgezette veldslagen die aan 500.000 soldaten het leven kostten bleef Ieper uit handen van de Duitsers.

Brouwerij St. Bernardus
Tussen Abele en Watou torent het gigantische gebouw van Brouwerij St. Bernardus boven het landschap uit. Sinds september 2018 kan je er in hun horecazaak Bar Bernard op de vierde verdieping genieten van een 360° panoramisch zicht over Poperinge, de hopvelden en de dorpen. Je geniet er uiteraard ook van hun bieren en een bezoek aan de brouwerij. Vanuit hier fiets je door richting Poperinge en via de noordkant kom je weer Ieper binnen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Tourist Info

Ga je op pad in België en kun je wel wat extra informatie gebruiken voordat je op je fiets stapt of aan je wandeltocht begint? Breng dan een bezoekje aan een van de vele Tourist Information punten die je door heel België heen vindt. Daarna kun je goed voorbereid op pad met leuke tips van locals.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

89
89 (Grote Markt, 8900, Ieper, West-Vlaanderen, België)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

89
Jouw startpunt
Knooppunt 89
Grote Markt
8900 Ieper
Plan route naar startpunt

Dienst Toerisme Ieper

Grote Markt 34
8900 Ieper
+32 (0)57 23 92 20
Stuur een mail

Oudstrijderslaan
8900 Ieper

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Toerisme Ieper

Dienst Toerisme Ieper

Bezoekerscentrum

De charme van het middeleeuwse verleden en de vele herinnering...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van In Flanders Fields

In Flanders Fields

Museum
Geen foto van Yper Museum

Yper Museum

Museum

Het Yper Museum brengt je elf eeuwen Ieper en Westhoek. Je ont...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 995264 | Toegevoegd op 18-10-2018 | Laatst gewijzigd op 13-12-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.100.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding