Fietsentocht langs Westlandse druivenkassen

Fietsroute 931297

Aangeboden door:

1539 28

Omschrijving

Ontdek de Westlandse druiventeelt tijdens deze fietsroute langs historische druivenkassen in Westland. Proef tussendoor de Westlandse tafeldruif!*
*alleen in het druivenseizoen van juli t/m november/oktober.

Start bij een TOP
De fietsroute begint bij TOP Wateringen, maar kan ook bij TOP Westland gestart worden. Hier kunt u uw auto gratis parkeren en het knooppuntennetwerk volgen.

Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight
Vanaf TOP Wateringen fietst u eerst langs deze biologisch dynamische druivenkwekerij. In de 14 druivenserres van Arnoud en Hilde worden authentieke druivenrassen gekweekt. Ze laten de natuur het ritme bepalen: hoe meer zonneschijn, hoe sneller de druiven geoogst kunnen worden. In de druivenwinkel kunt u half augustus elke werkdag en zaterdag druiven, druivensappen en meer kopen en proeven.

Historische druivenkwekerij Sonnehoeck
Daarna gaat de route langs 't Woudt richting Kwintsheul. Net buiten het dorp bevindt zich druivenkwekerij Sonnehoeck: de enige kwekerij met de status van Rijksmonument. De druivenkwekerij heeft acht originele druivenkassen, waarvan de oudste uit 1905 stamt. Druiven worden hier nog op traditionele wijze geteeld. Bezoekers kunnen vanaf half juli tot half oktober elke zaterdag druiven kopen en proeven.

Westlands Museum
Na een mooie route langs de vernieuwde Poelzone komt u aan in het dorp Naaldwijk. Op het vernieuwde Wilhelminaplein kunt u heerlijk lunchen of koffie drinken. De route gaat vervolgens verder richting het Westlands Museum. In de historische tuin worden niet alleen druiven gekweekt, maar ook andere (vergeten) Westlandse groenten. De streekproducten zijn te koop in het winkeltje. Omdat het streekproducten zijn, kan het aanbod per week verschillen.

Terug naar start
Vanaf het Westlands Museum fietst u langs de kassen weer terug naar het startpunt. We hopen dat u het als een mooie route ervaart!

Picknickplekken
Tijdens de fietstocht komt u langs mooie locaties om van de druiven te smullen. Er zijn picknickbankjes aanwezig langs de kust, in de Poelzone, in hartje Naaldwijk, in de Zwetzone of misschien vindt u zelf nog een mooie locatie. 

Veel plezier!
*alleen op zaterdag zijn alle locaties geopend.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: De Hoek van Zuid-Holland

De Hoek van Zuid-Holland wordt gevormd door Westland, Hoek van Holland, Maassluis, Vlaardingen, Schiedam, Midden-Delfland en Delft. Het gebied biedt een gevarieerde ervaring voor fiets- en wandeltochten, van zee en duinen, glazen kassen, de Nieuwe Waterweg, polderlandschap, oude jeneverstokerijen en oud-Hollandse binnensteden. Ga hier lekker op pad en maak kennis met alles wat de Hoek van Zuid-Holland te bieden heeft.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

48
48 (Dorpskade, 2635CV, Midden-Delfland, Zuid-Holland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

48
Jouw startpunt
Knooppunt 48
Dorpskade
2635CV Midden-Delfland
Plan route naar startpunt

Essellanden

Kruidenlaan 51
2292CG Wateringen
0174 - 52 05 63
Stuur een mail

Parkeerplaats

Middenweg
2548VD Den Haag

rijswijk

Piramideplein
2283CK Rijswijk

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van De Pluktuin

De Pluktuin

Toeristische bezienswaardigheid

Midden in Westland, op de voormalige kwekerij van de familie v...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Conny , Zuid-Holland

geplaatst op:

Slechte knooppunten Knooppunt 13 geeft niet aan waar knooppunt 8 is.

Phylicia, Anders

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 931297 | Toegevoegd op 9-8-2018 | Laatst gewijzigd op 2-1-2020

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding