Pieterpad: Ommen-Hardenberg (Fietserpad)

Fietsroute 897768

Aangeboden door: Betty, Overijssel

445

Omschrijving

We gaan vanaf de parkeerplaats bij De Nieuwe Brug linksaf richting Ommen en slaan net over de brug meteen rechtsaf, de bossen in vlakbij de Sahara. Een prachtig stuk waar een deel van mijn jeugd ligt. Bij het spoor steken we over en fietsen een klein eindje rechtsaf om vervolgens de Beerzerweg over te steken richting de Stuw in Junne.

Het fietserpad gaat volgens Route.nl hier niet langs, maar zij stuurt je via de Coevorderweg in Ommen naar het Arriërveld (daar wil je echt NIET fietsen) en dan richting Stegeren over de Stegerdijk richting punt 54. De Stegerdijk is ook één saaie rechte weg en het fietsen niet echt waard. Ik vind er niks aan en het wandelpad Pieterpad gaat daar ook helemaal niet langs. Onbegrijpelijk deze keuze. Afijn, wij hebben het zelf beter uitgezocht.
 
Wij steken de stuw over en komen aan bij punt 54, maar i.p.v. linksaf te gaan (daar gaat de wandelroute langs en we zullen elkaar weer tegenkomen in Rheeze bij punt 63) fietsen wij een rondje Stegeren. Dat is echt de moeite van het fietsen waard (we hebben er ooit ook al een route gelopen). Dan komen we weer vlakbij 54 uit, maar we gaan richting 56 en fietsen weer in de bossen. We zijn bijna bij De Klashorst en daar steken we de Rheezerweg over en zijn bij de Vecht aangekomen. Daar gaan we even zitten aan de picknicktafel. We zijn dan 410 m van de Vecht af en begeven ons in het mooie Vechtdal. 

We fietsen vervolgens via 64 naar 63 (Rheeze). Hier komen wandel- en fietspad weer op de route en blijft zo tot aan de Amaliabrug in Hardenberg. We zijn thuis. Een fantastische fietstocht van 25 km, maar zonder foto's. Toestel thuis laten liggen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

76
76 (Bergsteeg, 7731PP, Ommen, Overijssel, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

76
Jouw startpunt
Knooppunt 76
Bergsteeg
7731PP Ommen
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Hammerweg
7731PS Ommen

Natuurinformatiecentrum Ommen / Bestmermolen

Manitoba rotonde
7731AJ Ommen

Treinstation Ommen

Stationsweg 35
7731 AX Ommen

Tourist Info Ommen

Kruisstraat 3
7731 CR Ommen

Tourist Info Ommen

Kruisstraat 3
7731 CR Ommen
+31 (0)529 45 17 37
Stuur een mail

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 897768 | Toegevoegd op 17-7-2018 | Laatst gewijzigd op 19-7-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding