Kinderroute door Westland met extra veel tussenstops

Fietsroute 884824

Aangeboden door:

708 14

Omschrijving

Ontdek de vele mogelijkheden in Westland voor families met kinderen. Dit is een leuke kinderroute met extra veel tussenstops voor zomerse doe-activiteiten.

Beginpunt
De route start bij Booma Recreatie in het gezellige dorp Poeldijk. Hier kunt u (eventueel) uw auto parkeren, verzamelen op het terras, de banden oppompen en de bidons vullen. Vanaf hier fietst u door het kassengebied van Westland richting Monster.

Hotel Saint Vincent
Weekendje weg? U kunt bij Hotel Saint Vincent een familiekamer boeken. Het beginpunt van deze route is slechts een paar minuten van dit hotel vandaan.

Plukkerij Framblij
In deze plukkerij kunnen families met kinderen in het zomerseizoen elke woensdagmiddag en zaterdagochtend zelf fruit plukken. Denk aan: frambozen, aardbeien, bramen, kersen, enzovoorts. Na het plukken en de limonade van de Theeschenkerij kan er ook nog even gespeeld worden in de speeltuin van de Plukkerij.

Recreatiegebied het Prinsenbos
Daarna vertrekt u in de richting van het Prinsenbos in Naaldwijk. Het recreatiegebied heeft een natuurspeeltuin en een strandje met een ligweide. Kinderen kunnen hier spelen, maar er is ook veel te zien en te leren in de verschillende tuinen.

Naaldwijk
Vervolgens fietst u naar het centrum van Naaldwijk. Op het vernieuwde Wilhelminaplein kunt u even een tussenstop maken voor een drankje. Kinderen vinden het leuk om met de oude waterpomp en de fonteintjes te spelen.

Recreatiegebied de Wollebrand
De route vervolgt zich naar een volgende recreatieplas met ligweide. Vanaf hier kunt u ook kijken naar de waterskiërs die over de plas roetsjen.

Museum de Timmerwerf
Na de tussenstop stapt u op de fiets richting het centrum van de Lier. Op zaterdag is hier de Timmerwerf geopend en kunnen kinderen een kijkje nemen in een oude timmerzaak.

Langs de Zeven Gaten naar Paviljoen de Zweth
Vanuit de Lier vertrekt u richting het mooie natuurgebied de Zeven Gaten. Dit is een bijzonder natuurgebied met zeven sloten, telt u mee? De sloten hebben een rijke flora en founa.
Daarna komt u aan in de Zwetzone bij Paviljoen de Zweth. Hier kunt u op het terras genieten van een 'bakkie' koffie. De kinderen kunnen hier kanoën, waterfietsen, survivalen, midgetgolfen, spelen in de speeltuin en meer.

Van Kwintsheul naar Poeldijk
Het laatste stuk van de route gaat langs het water en door het kassengebied van Westland. U fietst hier langs een wel erg bijzondere kas... goed opletten op het Poeldijksepad, want halverwege aan de rechterkant staan flamingo's heerlijk te genieten van hun fijne optrekje.

Eindpunt bij Booma Recreatie
Eenmaal terug in Poeldijk, kunt u uitrusten op het terras bij Booma Recreatie. Indien kunt u er voor kiezen om de dag af te sluiten met een heerlijk uurtje kanoën of varen voor een kleine prijs!

Veel plezier!

Wil je verder op pad door Westland? Neem dan hier een kijkje.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: De Hoek van Zuid-Holland

De Hoek van Holland wordt gevormd door Westland, Hoek van Holland, Maassluis, Vlaardingen, Schiedam, Midden-Delfland en Delft. Het gebied biedt een gevarieerde ervaring voor fiets- en wandeltochten, van zee en duinen, glazen kassen, de Nieuwe Waterweg, polderlandschap, oude jeneverstokerijen en oud-Hollandse binnensteden. Ga hier lekker op pad en maak kennis met alles wat de Hoek van Zuid-Holland te bieden heeft.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Parkeerplaats
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Parkeerplaats
Nieuweweg
2685AG Westland
Plan route naar startpunt

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Museum De Timmerwerf

Museum De Timmerwerf

Museum

Museum de Timmerwerf ligt gelegen in het centrum van De Lier. ...

Meer informatie
framblij2

Plukkerij Framblij

Leuke afstappers

Plukkerij Framblij ligt aan de Zwartendijk in Monster. Hier ka...

Meer informatie
Geen foto van Het Prinsenbos

Het Prinsenbos

Speeltuin

Het Prinsenbos in Naaldwijk is een recreatieplas met veel moge...

Meer informatie
Geen foto van Wilhelminaplein in Naaldwijk

Wilhelminaplein in Naaldwijk

Toeristische bezienswaardigheid

Het Wilhelminaplein in Naaldwijk is in 2018 volledig heringeri...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 884824 | Toegevoegd op 9-7-2018 | Laatst gewijzigd op 28-3-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.100.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding