Park Zeedijk, feel the nature route!

Fietsroute 877400

Aangeboden door:

926 41

Omschrijving

Vakantiepark Zeedijk is een comfortabel en duurzaam logeeradres net buiten Herkingen. Een vakantiepark met luxe recreatiewoningen waar rust en ruimte voorop staat. Op nog geen 200 meter vanaf het park rij je natuurgebied de Slikken van Flakkee in. Dit ongerepte natuurgebied ligt tegen het Grevelingenmeer aan en bestaat uit een mengeling van drooggevallen grond, ondiep water en slikken en schorren die op den duur zijn ingezaaid met rogge, grassen en struweel. In grote delen van dit gebied mag de natuur haar gang gaan. Als je geluk hebt kun je de groepjes reeën, heckrunderen en fjordenpaarden zien staan. Halverwege dit natuurgebied bevindt zicht nog een strandje, waar je in de zomer een heerlijke duik in de Grevelingen kunt nemen.

Bij Stellendam verlaat je het natuurgebied en kom je via de Damweg langs Landwinkel Keijzer. Deze landwinkel verkoopt mooie lokale producten, maar je kunt er ook genieten van een drankje in de theetuin. Via de Langeweg, vervolg je je weg door de Voorstraat. Aan het eind van deze straat vind je ’t Wapen van Stellendam. Hier kun je terecht voor een kop koffie tot een uitgebreid diner.

Vervolgens passeer je op je route langs de Eendrachtsweg/Eendrachtsdijk, Landschapscamping de Vlugtheuvel. Een uitstekende locatie voor een overnachting met de camper, tent of caravan. Via de Plaatweg, Zomerweg kom je weer op de Langeweg en gaat je route langs mooie polderlandschappen. De knooppunten 43, 47, 77 en 44 brengen je langs Dirksland. In Dirksland is een ziekhuis gevestigd welke een regionale functie vervult.

Via de Geldersedijk, Zuiddijk en Molendijk rij je het dorpje Herkingen in. Als je doorrijdt over de Kaaidijk vind je aan het eind daarvan de 2 jachthavens van Herkingen, maar ook een strandje waar je kunt genieten van het zoute water van de Grevelingen.

Door de Nieuwstraat bereik je de Peuterdijk en deze leidt je langs de Aspergeboerderij van der Velde, op nummer 59, in het seizoen verkoopt hij groene asperges. Na enkele honderden meters ben je weer terug op Vakantiepark Zeedijk!

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Vakantiepark Zeedijk (Peuterdijk, 3249 AW, Herkingen, Zuid-Holland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Vakantiepark Zeedijk
Peuterdijk
3249 AW Herkingen
Plan route naar startpunt

Oplaadpunt

Secretarieweg
3247 Goeree-Overflakkee

Parkeerplaats

Bieningenweg
3248LA Goeree-Overflakkee

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Landschapscamping de Vlugtheuvel

Landschapscamping de Vlugtheuvel

Camping

Landschapscamping de Vlugtheuvel is een gastvrije camping op G...

Meer informatie
zeedijk herkingen

Vakantiepark Zeedijk

Vakantiepark

Park Zeedijk staat voor genieten van de natuur vanuit je eigen...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

jentel, Anders

op:

Hans

op:

Paul, Noord-Holland

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 877400 | Toegevoegd op 4-7-2018 | Laatst gewijzigd op 17-12-2021

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding