Laad jezelf op in het schone buitengebied van de Eemvallei

Fietsroute 785824

Aangeboden door:

3416 64

Omschrijving

Deze route neemt je mee door de prachtige Eemvallei. Geniet hier van een mooi uitzicht op de rivier die rustig door het landschap kronkelt met weilanden en langgerekte sloten aan weerszijden. Het voormalige zeekustgebied is nog steeds behoorlijk nat en dat heeft een bijzondere aantrekkingskracht op allerlei soorten vogels. Er valt hier kortom genoeg te zien.

De prachtige Eemvallei
Vanaf TOP Theetuin Eemnes fiets je langs Eemdijk door de Eemvallei. Vervolgens kun je in Eemdijk de rivier oversteken met het pontje. Let alleen op, want dit pontje is op zondag gesloten. Onderweg zie je een reconstructie van een palendijk, dat is de oude dijkconstructie. Deze constructie bleek niet bestand te zijn tegen de, in het zoute water goed gedijende, paalwormen. Vervolgens fiets je verder naar Spakenburg. Hier kun je een rondvaart maken over het Eemmeer. Daarna brengt de route je over vrij liggende paden en rustige weggetjes terug naar Theetuin Eemnes. Hier kan je de dag afsluiten met een heerlijke high tea om weer volledig opgeladen terug te keren naar huis.

Provincie Utrecht
Deze route is een initiatief van de provincie Utrecht. Zij werken samen met partners aan verbetering van de luchtkwaliteit en het behoud van rust, omdat ze belangrijk zijn voor de gezondheid van mensen. De schone lucht en de rust kun je perfect ervaren op deze route. Meer informatie en routes vind je op www.opladenindenatuur.nu.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Regionaal Bureau voor Toerisme Heuvelrug & Vallei

De Utrechtse Heuvelrug is een gebied vol prachtige heuvelachtige bossen, indrukwekkende landgoederen met kastelen en sfeervolle restaurants om neer te strijken. Een prachtig decor voor eindeloos veel tochtjes op de fiets en te voet.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

TOP Theetuin Eemnes (3755 PD, Eemnes, Utrecht, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt TOP Theetuin Eemnes
3755 PD Eemnes
Plan route naar startpunt

Oplaadpunt

Gooyerweg
3755PD Eemnes

Parkeerplaats centrum

't Merk
1276DA Blaricum

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Hele mooie route"

  op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 785824 | Toegevoegd op 12-4-2018 | Laatst gewijzigd op 21-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding