De Waterkastelen route

Fietsroute 780644

Aangeboden door: Noordrijn-Westfalen

1308 37

Omschrijving

De waterkastelen-route met een lengte van ca. 470 km loopt nagenoeg zonder hellingen aan de rand van de Eifel en de Keulse Bocht door het gebied met de meeste waterkastelen in Europa. Ontdek op de fiets het mooie landschap van de Eifel, de Jülicher Börde en de Rheinische Bucht met talrijke culturele schatten! Op geen enkele andere plaats vind je zoveel waterkastelen op zo krappe ruimte als in het stedendriehoek Aken, Keulen en Bonn. De hoofdroute loopt voorbij aan meer dan 120 burchten en kastelen. De variëteit van de waterburchten en kastelen geeft hierbij een kijkje in de gevarieerde geschiedenis van de regio, die ten tijde van hertogen en ridders geplaagd werden door vele conflicten.

De route loopt langs idyllische, onbehandelde beek- en rivierdalen, door landbouwkundige landschappen en door bijzonder mooie regio's van het Middelgebergte. Bovendien zie je verschillende, langs de route gelegen, historische stadskernen, talrijke kloosters, molens en andere cultuurhistorische highlights. Een verder belangrijk element is de industrie, zoals bijvoorbeeld de doekmakerindustrie en het Rheinische bruinkool-gebied met de dagbouw-uitkijkpunten evenals de herontgonnen

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Noordrijn-Westfalen

Net over de Nederlandse grens, op zo’n twee uur afstand van de Randstad, vind je Noordrijn-Westfalen. Deze mooie regio leent zich perfect voor korte actieve vakanties met voor elk wat wils. Van levendige en historische steden tot een subliem cultureel aanbod en afwisselende natuurlandschappen. Met de 50.000 km wandelpaden en 14.000 km fietspaden in Noordrijn-Westfalen kun je in ieder geval wel even vooruit.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Max-Ernst-Allee, 50321, Brühl, Noordrijn-Westfalen, Duitsland
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Brühl
Max-Ernst-Allee
50321 Brühl
Plan route naar startpunt

Brühl

Max-Ernst-Allee
50321 Brühl

Marie-Schlei-Straße 7
50321 Brühl

Renaturierung Pingsdorfer Bach

Hubert-Geuer-Straße 37
50321 Brühl

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 780644 | Toegevoegd op 5-4-2018 | Laatst gewijzigd op 22-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding