Vanuit Vierhouten de Veluwe over

Fietsroute 777160

Aangeboden door:

2073 112

Omschrijving

Vierhouten wordt geheel omringd door bossen. Een ideale uitvalsbasis dus voor een dagje Veluwe. Ook fiets je een stukje door Apeldoorn.

Kroondomein
In het Vierhouter Bos vind je volop variatie. Omdat men hier eeuwenlang de beste stammen voor hout rooide, bleven de grillige eiken staan. Je ziet er ook majestueuze beuken van meer dan 200 jaar oud. Je fietst even langs de Gortelse Heide, waarna je de dichte bossen van het Kroondomein in rijdt. Wat een stilte! De route leidt je even de Veluwe uit, waarbij je door enkele fraaie wijken van Apeldoorn rijdt.

Hoog-Soeren
Vervolgens fiets je de Veluwe weer op. Nadat je een tijdje de lekker frisse boslucht hebt opgesnoven, rij je de Asselse Heide over. Je komt door Hoog-Soeren, een plaatsje dat beschermd dorpsgezicht heeft vanwege de authentieke historische uitstraling. Het laatste deel van de route fiets je over de licht glooiende Elspeetse Heide.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Restaurant Bistro Novice (Nunspeterweg, 8076 PD, Vierhouten, Gelderland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Restaurant Bistro Novice
Nunspeterweg
8076 PD Vierhouten
Plan route naar startpunt

Berk

Nunspeterweg 14
8076PD Vierhouten
0577 - 45 81 72
Stuur een mail

Parkeerplaats

Ganzenakkers
8076PX Vierhouten

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

The Novice - klein

Restaurant Bistro Novice

Restaurant

Restaurant Bistro Novice is een eigentijds klassiek restaurant...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Uddelermeer"

 geplaatst op:

Stukje naar uddelermeer meegepakt Erg leuk!!

Herman

op:

Michelle , Anders

op:

"Een aanrader ??"

  op:

"Verdergaan is meer in de natuur komen"

 geplaatst op:

Ik begon bij knooppunt 16, waar de auto met fietsdrager goed geparkeerd kon worden. Aanvankelijk leidde de route langs wegen met passerende voertuigen. Persoonlijk geniet ik meer van de afwezigheid van gemotoriseerde voertuigen en hun lawaai. Eenmaal in Apeldoorn waardeerde ik verschillende bouwstijlen, de route voert langs verschillende gebouwen die je iets willen vertellen. Toen ik Apeldoorn achter mij had gelaten, op weg naar knooppunt 98, begon ik het echt interessant te vinden. Was het omdat februari weinig mensen naar buiten lokt? In ieder geval konden de weinige passanten mij het gevoel van stilte en eenzaamheid niet ontnemen. De wind en het zingen van de vogels in combinatie met de dichte en gesloten formatie bomen gaven een sfeer mee van een lichte beklemming gemengd met een bevrijdende rust. Van knooppunt 98 tot 10 genoot ik van de glooiende uitzichten. Het dorre gras geeft een eigen uitstraling zover je kunt kijken, hier en daar afgewisseld met bomen en struiken. Leuk detail vond ik om de ecoduct over de treinrails te kunnen zien vanuit het perspectief van de dieren. Bij knooppunt 38 een broodje gekocht voor onderweg. Ik genoot op sommige momenten van de vaart van de afdaling en de suizende wind. Het halfverharde pad door het bos kon ik waarderen en zeker de modderige stukken, een moment van dicht bij de natuur zijn en genieten. Uiteindelijk fietste ik bij het laatste daglicht richting Vierhouten wat voor een eigen sfeer zorgde. Ik was blij dat de route steeds boeiender werd en dat de fietspaden, na het eerste stukje, goed te fietsen waren.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 777160 | Toegevoegd op 29-3-2018 | Laatst gewijzigd op 9-10-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding