De Fürstenroute – door de steentijd en de wezerrenaissance

Fietsroute 776768

Aangeboden door:

395 5

Omschrijving

Met deze bijzondere fietsroute maak je kennis met de roerige geschiedenis van onze regio, van de steentijd tot het industriële tijdperk. Over ruim 150 kilometer verbindt deze route zeven historische stadskernen van het Lipperland met elkaar, waarbij er in elke stad wat te beleven valt. Onderweg maak je kennis met de vele herenhuizen, kastelen en landgoederen die deze regio rijk is, en ontdek je waaraan deze route zijn naam ontleent.

Drie etappes
De rondweg kan in beide richtingen gefietst worden en is uitstekend aangegeven met de rode bordjes “FürstenRouteLippe”. Wie 150 kilometer een wat te grote uitdaging vindt, kan er ook voor kiezen om slechts een of twee van de drie deeltrajecten te fietsen.

De eerste etappe start in Detmold. Meteen vanaf het station fiets je zo de natuur in. Onderweg maak je kennis met Schloss Iggenhausen en het kuuroord Bad Salzufeln. Het voordeel van de eerste etappe is dat deze zeer vlak is.

Van Lemgo langs de Schiedersee terug naar Detmold
De tweede etappe begint in de Hanzestad Lemgo, waar je, voordat je op de fiets springt, absoluut een bezoekje moet brengen aan het ‘Hexenbürgermeisterhaus’. Onderweg naar Detmold kun je pauzeren bij de SchiederSee; een heerlijk natuurgebied met een hoop recreatiemogelijkheden.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Teutoburgerwoud

In het Teutoburgerwoud zit je helemaal goed als je actief wilt ontspannen en nieuwe energie op wilt doen. Ga voor een avontuurlijke fiets- of wandeltocht en maak kennis met al het moois dat dit gebied je te bieden heeft. Van uitgestrekte natuurgebieden tot historische bezienswaardigheden, thermen en gezellige steden, het Teutoburgerwoud biedt het je allemaal.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Hermannstraße, 32756, Detmold, Noord-Rijnland-Westfalen, Duitsland
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Detmold
Hermannstraße
32756 Detmold
Plan route naar startpunt

Bahnhof

Hermannstraße
32756 Detmold

Perspektive e.V.
32756 Detmold

Detmold

Bahnhofstraße
32756 Detmold

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 776768 | Toegevoegd op 28-3-2018 | Laatst gewijzigd op 21-5-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding