Van Het Verscholen Dorp naar Elburg

Fietsroute 776179

Aangeboden door: Bungalowpark Het Verscholen Dorp, Gelderland

564 1

Omschrijving

Hoogste tijd dus om de pedalen aan te zwengelen!! Ik start vanaf Bungalowpark Het Verscholen Dorp (knooppunt 48) met als eindbestemming het middeleeuwse vestingstadje Elburg.
Al fietsend in oostelijke richting, sluit ik via Hierden, met vele mooie boerderijen en keurig aangelegde tuinen en imposante villa’s, aan op de lange afstandsroute “de Zuiderzeeroute”. Deze route gaat langs het water en door de bossen. De route is trouwens bij uitstek geschikt om uit te breiden naar een complete (eventueel meerdaagse) fietstocht rondom de Randmeren, een route van ongeveer 150 kilometer waar fietsliefhebbers hun hart kunnen ophalen, maar daarover een andere keer meer ??
Elke keer raak ik weer onder de indruk van de veelzijdigheid van de Veluwe, aan de linkerkant bevindt zich het wijde water van het Veluwemeer met schitterend uitzicht op een reeks natuurrijke eilandjes en aan mijn rechterhand bevindt zich het mooie buitengebied van de gemeente Nunspeet met vele agrarische bedrijven. De fietstocht gaat verder langs weilanden met schapen, koeien en paarden en voert uiteindelijk langs de fundamenten van de oude St. Ludgeruskerk in Elburg. (De kerk werd na zware beschadigingen door een storm in februari 1825 en een brand in oktober 1825 afgebroken.) Eenmaal in het pittoreske stadje Elburg aangekomen zet ik mijn fiets bij de visrijke gracht op slot en wandel langs de prachtige wallen en stukken stadsmuur naar de gezellige winkelstraatjes met talloze restaurants en terrasjes die in de binnenstad gelegen zijn. Zo, nu eerst de inwendige mens versterken met een heerlijke kop koffie verkeerd met daarbij een smakelijk Elburger botje mmmm. Deze lekkere koek in de vorm van een vis wordt al bijna 100 jaar gemaakt en is niet alleen geliefd bij de Elburgers, maar ook bij toeristen. Dus wil je wat iets origineels uit Elburg meenemen naar huis, ga dan langs bij bakker Docter aan de Beekstraat. Succes bij thuiskomst gegarandeerd

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

48
48 (La Famiglia, 3847LM, Harderwijk, Gelderland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

48
Jouw startpunt
Knooppunt 48
La Famiglia
3847LM Harderwijk
Plan route naar startpunt

Oplaadpunt

Ceintuurbaan
3843JC Harderwijk

Parkeerplaats centrum

Nassaulaan
3843DA Harderwijk

harderwijk

Stationsplein
3844KR Harderwijk

VVV Ermelo

Stationsstraat
3851MZ Ermelo
0341 55 22 00
Stuur een mail

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 776179 | Toegevoegd op 26-3-2018 | Laatst gewijzigd op 23-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding