Vennbahn

Fietsroute 776157

Aangeboden door: Noordrijn-Westfalen

13835 246

Omschrijving

Met gemak Europese grenzen passeren, te midden van unieke landschappen op het spoor van vervlogen dagen de speciale flair van het grensland proeven – dat is waar de Vennbahn voor staat. 125 km lang loopt deze van Aken door natuurpark Hoge Venen - Eifel en Oost-België tot Troisvierges en is daarmee het langste grensoverschrijdende fietspad op een voormalig spoortracé in Europa. En met een stijging van gemiddeld 2 procent, met een paar korte stukjes van 3 tot 10 procent, is de route comfortabel te fietsen.


Betoverende natuurLandschappelijk gezien biedt de Vennbahn een unieke variatie: van het stedelijk-groene Aachener Land heb je een naadloze overgang naar het fraai gevormde heuvellandschap van de Eifel en het heggenlandschap rond Monschau, door het heerlijk oorspronkelijke veenlandschap van de Hoge Venen naar het idyllische dal van de Our. Enorme bosgebieden, afgewisseld met uitgestrekte weiden, talloze riviertjes en beken die door de kleine dalen kronkelen en hele stuwmeren vullen. Een bijzonder hoogtepunt is zonder enige twijfel het natuurpark Hoge Venen - Eifel. Het vormt een gigantisch waterreservoir en is de oorsprong van talloze bronnen en beken. Van het karakteristieke veenlandschap met gras, struiken en heide, zachte berken en wilde narcissen gaat een geheel eigen fascinatie uit. Met de rijke voorraad aan natuur- en cultuurhistorische eigenaardigheden, gekoppeld aan culinaire hoogstandjes aan deze en gene zijde van de grens en in samenspel met de uitstekende infrastructuur staan alle bakens op groen voor grenzeloos fietsplezier.

De in 1889 voltooide route tot aan het toenmalige Ulflingen (tegenwoordig Troisvierges) markeerde het begin van een glorieuze maar ook bewogen geschiedenis in het grensgebied tussen Duitsland, België en Luxemburg.

De terugreis naar Aken:

Gasten die op de Vennbahn van Aken naar Troisvierges zijn gefietst en met de trein van Troisvierges terug willen naar Aken, moeten op de terugweg twee keer overstappen:

TROISVIERGES – Luik-Guillemins (ca. 1:28 uur)

Overstappen

Luik-Guillemins – Verviers Central (ca. 0:38 uur)

Overstappen

Verviers Central – AKEN (ca. 0:14 uur)

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Noordrijn-Westfalen

Net over de Nederlandse grens, op zo’n twee uur afstand van de Randstad, vind je Noordrijn-Westfalen. Deze mooie regio leent zich perfect voor korte actieve vakanties met voor elk wat wils. Van levendige en historische steden tot een subliem cultureel aanbod en afwisselende natuurlandschappen. Met de 50.000 km wandelpaden en 14.000 km fietspaden in Noordrijn-Westfalen kun je in ieder geval wel even vooruit.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

52062, Aken, Noordrijn-Westfalen, Duitsland
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Elisabethstraße
52062 Aken

Aachen Hauptbahnhof

Vereinsstraße
52064 Aken

Haus des Gastes

Burtscheider Markt
52066 Aken

Melatener Straße
52074 Aken

Watertap: gratis water voor onderweg

Beemderlaan 1
6291GM Vaals

Bikes4fun

Koperstraat 19
6291 AH Vaals
+31 (0)433 06 35 56
Stuur een mail

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Ad

geplaatst op:

Geweldige route

"Verwennerij voor de fietser."

 geplaatst op:

Vorig jaar deze route gereden. Caravan telkens ergens neergezet en dan zowel ten noorden als ten zuiden van mijn standplaats zo'n 50 km gefietst. Dus heen en weer, want ik moest telkens terug naar mijn caravan. Prachtige route, meestal geasfalteerd, vooral de pas aangelegde stukken. Hoogtepunt: De Hoge Venen, je wordt er stil van, soms koud en mistig, onvoorspelbare regenbuien. Je waant je in de oertijd. Vooral doordeweeks is het rustig. Wijk ook eens van de route af. Dan wordt het wel klimmen en dalen. De route wordt goed aanggegeven met borden en km-afstanden. Overal bij stops staan grote uitlegborden met de gedetailleerde route en tips over de omgeving. Vaak ook historische toelichting over het voormalige spoor. Sluit hier en daar aan op andere routes. Allemaal goed te befietsen met weinig verval in de hoogte.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 776157 | Toegevoegd op 26-3-2018 | Laatst gewijzigd op 10-7-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding