Maare-Mosel-Radweg

Fietsroute 773879

Aangeboden door: Noordrijn-Westfalen

5492 105

Omschrijving

Wie een blik werpt op het hoogteprofiel van het Maren-Moezel-fietspad, kijkt misschien even vreemd op: startend in Daunin het GesundLand Vulkaaneifel gaat het bergop? Juist. Maar slechts vier kilometer. Tijdens de overige 53 kilometer ga je bijna de hele tijd lichtjes bergaf. Al snel wordt duidelijk, wat het betekent om op weg te zijn op een voormalig spoortracé: viaducten voeren over diepe dalen, talloze bruggen maken comfortabel fietsgenot mogelijk, hier en daar getuigen spoorwegovergangen en spoorwegterreinen van de voormalige spoorlijn. In totaal vier, deels verlichte tunnels, geven de rijrichting aan. 560 meter lang is het 'Große Schlitzohr' – wanneer je de tunnel inrijdt, is het einde slechts als een zwak lichtpuntje te herkennen.

De vroegere spoorwegdam, waar grote en kleine fietsers tegenwoordig enthousiast overheen fietsen, loopt langs uitgestrekte weidelandschappen of heerlijk in de schaduw door de bossen. Geremd wordt alleen bij een van de talloze picknickplekjes, voor een klein uitstapje naar speeltuinen en bezienswaardigheden in de directe omgeving van het pad of bij gemarkeerde speciale fietsrondwegen die weer op het fietspad uitkomen. De Schalkenmehrener Maar bijvoorbeeld, een van de drie maren bij Daun, ligt slechts op een steenworp afstand van het fietspad. De kastelen van Manderscheid daarentegen kunnen via een van de rondwegen worden bereikt. Het gedeelte tussen Daun en Gillenfeld is met name ingesteld op kleinere fietsers. Soms links, dan weer rechts van de rivier volgt het fietspad het dal van de Lieser tot aan de Moezel met als eindbestemming Bernkastel-Kues. Wie terug wil naar Daun, gaat ofwel de uitdaging van een klim van circa 400 meter aan of stapt gewoon in de Regio-Radler-bus MaareMosel 300.

Karakteristiek
Vlak, doorlopend geasfalteerd traject op voormalig spoortracé (Daun-Lieser) met stijgingen van gemiddeld 2,5 procent; af en toe op straten met weinig verkeer, daarom zeer geschikt voor gezinnen met kinderen/inline-skaters.

Highlights
Twee viaducten, vier tunnels
Tip
u kunt weer terug naar het vertrekpunt met de  fietsbus MaareMosel, die tussen Daun, Wittlich en Bernkastel-Kues rijdt.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Noordrijn-Westfalen

Net over de Nederlandse grens, op zo’n twee uur afstand van de Randstad, vind je Noordrijn-Westfalen. Deze mooie regio leent zich perfect voor korte actieve vakanties met voor elk wat wils. Van levendige en historische steden tot een subliem cultureel aanbod en afwisselende natuurlandschappen. Met de 50.000 km wandelpaden en 14.000 km fietspaden in Noordrijn-Westfalen kun je in ieder geval wel even vooruit.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Bahnhofstraße, 54550, Daun, Rijnland-Palts, Duitsland
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Daun
Bahnhofstraße
54550 Daun
Plan route naar startpunt

Im Lohpesch
54550 Daun

Arensbergstraße
54550 Daun

Schalkenmehren

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Marjo

op:

Rudolf, Noord-Brabant

op:

Ruud, Anders

op:

Helmio

op:

Thea

op:

HPG

op:

"Van de Eifel naar de moezel"

 geplaatst op:

Prachtig trajekt om te fietsen. Eerst met de bus naar daun vertrek vanaf Bernkastel- kues en dan op een oud spoortrajekt weer terug. Door koude tunnels en heerlijk bosgebied. Bus vantevoren reserveren.

"Mooie route naar Daun van uit Strohn"

 geplaatst op:  

Persoonlijk Route

HJ

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 773879 | Toegevoegd op 20-3-2018 | Laatst gewijzigd op 7-7-2020

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding