Etappe 6 In het spoor van zout door de Chiemgau en de Regio Berchtesgaden

Fietsroute 773872

Aangeboden door:

596 3

Omschrijving

De rivier de Traun begeleidt je naar Traunstein, een voormalige zoutstad. Met de aanleg van de eerste pijpleiding ter wereld in het jaar 1619 begon voor de stad het tijdperk van het "witte goud". Ook nu nog vormen veel oorspronkelijke gebouwen het bewijs hiervan. Na de fietstocht is het stadsplein met de cafés en horeca een goede plek om te ontspannen en te genieten.

Via Teisendorf, de Höglwörther See en de plaatsen Anger en Piding bereik je Bad Reichenhall. Ontspanning biedt ook het Gradierwerk, een openlucht-inhalatorium in de Kurgarten. Vanaf Bad Reichenhall loopt de route via Beiers Gmain en Bischofswiesen naar Berchtesgaden. Het historische zoutwerk en de 500-jarige geschiedenis maken indruk. Ook een rondleiding door het "Koninklijke kasteel" mag je niet vergeten.

Van Berchtesgaden is het niet ver meer tot het einddoel van de lange fietsroute: de midden in Nationaal Park Berchtesgaden gelegen Königssee. Het enige nationaal park in de Alpen van Duitsland heeft een unieke schoonheid. De Königssee is wereldberoemd, niet alleen door het kristalheldere water, maar ook vooral door de bedevaartskerk St. Bartholomä, het symbool van de Königssee. De terugreis doe je met de trein vanaf het station in Berchtesgaden, waarin je tevreden en vol onvergetelijke herinneringen lekker kunt zitten.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Beieren

Stap op je fiets of ga lekker wandelen in Beieren en ontdek de indrukwekkende landschappen en levendige steden waar deze regio bekend om staat. Kristalheldere meren, weelderige bossen, oude kastelen met een rijke historie, gezellige stadscentra waar je terecht kunt voor overheerlijke maaltijden en drankjes, je vindt het hier allemaal. Ontspannen is kortom geen enkel probleem in Beieren.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Rudi Heger GmbH, 83313, Siegsdorf, Beieren, Duitsland
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Siegsdorf
Rudi Heger GmbH
83313 Siegsdorf
Plan route naar startpunt

Er zijn helaas geen locaties in de buurt gevonden.

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 773872 | Toegevoegd op 20-3-2018 | Laatst gewijzigd op 2-9-2020

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding