Het vliegveld van Gontrode

Fietsroute 773814

Aangeboden door:

1128 19

Omschrijving

Deze route neemt je mee door enkele mooie plaatsjes net ten zuiden van Gent. Je fietst vele kilometers over de dijk langs de Schelde. En passant leer je meer over de historie van dit gebied tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Zeppelin
De route start aan het voormalige vliegveld van Gontrode. Dit vliegveld werd in 1914-1915 door de Duitsers aangelegd met als bedoeling om via zeppelins Londen te bombarderen. In 1917 stijgen er ook bommenwerpers op vanaf dit vliegveld. Twee bunkers zijn nu de stille getuigen van dit verhaal. Op een infobord lees je er meer over. Aan de Schelde kom je o.a. langs het Liedemeerspark, verderop ligt op een schiereiland het Gentse Keizerspark, een groene oase.

Station Melle
De Schelde was vroeger een breed meanderende rivier. Ze trad regelmatig buiten haar oevers en zorgde zo voor een natuurlijke bemesting van het omliggende land. Net voorbij Gent zie je nog enkele van dit soort oude overloopgebieden, ze zijn nog steeds in gebruik als bloemrijke hooilanden en akkers. Ook kom je langs het Kalverbos, een afgesloten natuurgebied. In Melle kun je o.a. het stationsgebouw uit 1853 bewonderen, het is het oudste bakstenen station van België.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Plan Bier

Maak een tochtje door de prachtige natuurgebieden van Oost-Vlaanderen en plan dan meteen een pauze in bij een van de vele brouwerijen die je hier tegenkomt. Plan Bier neemt je mee langs de leukste brouwerijen en streekbiercafés in de regio’s Waasland, Scheldeland en de Vlaamse Ardennen. Dat wordt genieten!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

77
77 (Kapellendries, 9090, Melle, Vlaanderen, België)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

77
Jouw startpunt
Knooppunt 77
Kapellendries
9090 Melle
Plan route naar startpunt

Stekelbaarsstraat
9860 Oosterzele

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Vligtuigroute gontrode"

 geplaatst op:

Slechte en ontbrekende knooppunt aanwezig

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 773814 | Toegevoegd op 20-3-2018 | Laatst gewijzigd op 9-4-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding