Langs dijken en bossen - strijd in Scheldeland

Fietsroute 773811

Aangeboden door:

1332 19

Omschrijving

Rondom Dendermonde maak je een fietstocht door het schitterende Scheldeland. Een regio waar tijdens de Eerste Wereldoorlog een felle strijd gewoed heeft: je leert er meer over via de informatieborden die langs de route staan.

Schelde
De route start in Zele, aan de Markt zie je hier o.a. de barokke Sint-Ludgeruskerk. Vervolgens rij je enkele kilometers over de dijken langs de Schelde. Het is hier heerlijk rustig fietsen langs het kabbelende water en de weilanden. Zo vredig als het landschap nu oogt, zo verwoed werd hier tijdens WO I verwoed strijd geleverd. Via Oudegem steek je door naar de Dender. Na een tijdje zie je hoe deze rivier in de Schelde uitmondt.

Buggenhoutbos
In het pittoreske Dendermonde geniet je van een terrasje. Je ziet hier o.a. het stadhuis met zijn eeuwenoude belfort. Je rijdt door het Buggenhoutbos, een mooi loofbos waarvan de historie teruggaat tot de twaalfde eeuw. In september 1914 leverde het Belgische leger hier een felle strijd tegen de bezetter. De Duitsers vernielden daarbij het halve bos. Vervolgens rij je weer vele kilometers langs de Schelde, je komt hierbij o.a. langs natuurgebied het Grembergen Broek. Genieten!

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Plan Bier

Maak een tochtje door de prachtige natuurgebieden van Oost-Vlaanderen en plan dan meteen een pauze in bij een van de vele brouwerijen die je hier tegenkomt. Plan Bier neemt je mee langs de leukste brouwerijen en streekbiercafés in de regio’s Waasland, Scheldeland en de Vlaamse Ardennen. Dat wordt genieten!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Carrefour GB (Kapellestraat, 9240, Zele, Oost-Vlaanderen, België)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Carrefour GB
Kapellestraat
9240 Zele
Plan route naar startpunt

Natuureducatief Bezoekerscentrum Donkmeer

Donklaan
9290 Berlare
Stuur een mail

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 773811 | Toegevoegd op 20-3-2018 | Laatst gewijzigd op 9-4-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding