Leven in bezet gebied

Fietsroute 773808

Aangeboden door:

1087 21

Omschrijving

Tussen Aalst en Dendermonde is het heerlijk afwisselend fietsen. Langs de route staat een aantal informatieborden die je een impressie geven van het leven tijdens de Eerste Wereldoorlog in deze regio.

Dender
De route start in Aalst, een mooie oude stad aan de Dender. Langs de oever van deze kabbelende rivier rij je het buitengebied in. Je kijkt hier vooral uit over natte weilanden, aan de horizon zie je soms een kerktoren opdoemen van een nabij dorpje. Bij knooppunt 87 steek je de Dender via een sluis over. Even verderop zie je hoe de Dender uitmondt in de Schelde. In Dendermonde vind je volop terrasjes voor een pauze.

Belfort
Net als Aalst heeft ook Dendermonde een prachtig oud centrum. Je ziet hier o.a. het veertiende-eeuwse Belfort dat op de UNESCO-lijst met Werelderfgoed staat. Aan de rotonde bij het stadspark zie je de Brusselse Poort uit 1822, een van de twee resterende stadspoorten van de voormalige vesting. In het buitengebied overheerst weer de landelijke gemoedelijkheid van het Scheldeland. Vanaf knooppunt 43 volg je het voormalige tracé van spoorlijn 61. Dat is nog eens lekker rustig fietsen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Plan Bier

Maak een tochtje door de prachtige natuurgebieden van Oost-Vlaanderen en plan dan meteen een pauze in bij een van de vele brouwerijen die je hier tegenkomt. Plan Bier neemt je mee langs de leukste brouwerijen en streekbiercafés in de regio’s Waasland, Scheldeland en de Vlaamse Ardennen. Dat wordt genieten!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Parking Keizershallen (Beekveldstraat, 9300, Aalst, Oost-Vlaanderen, België)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Parking Keizershallen
Beekveldstraat
9300 Aalst
Plan route naar startpunt

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 773808 | Toegevoegd op 20-3-2018 | Laatst gewijzigd op 9-4-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding