Maldegemveldroute

Fietsroute 773553

Aangeboden door:

1160 10

Omschrijving

Rondom het Vlaamse Maldegem maak je een mooie fietsroute door het stille buitengebied. Je komt door enkele fraaie dorpjes, waaronder Maldegem zelf.

Landschapspark Drongengoed
Je start deze fietstocht aan de rand van Landschapspark Drongengoed. Je rijdt een heel stuk door prachtig afwisselende bossen. Ook kom je langs de Drongengoedhoeve, het hele terrein geniet monumentale bescherming. Het huidige gebouw dateert uit 1746, je kunt hier o.a. een terrasje pakken. Vervolgens rij je over autoluwe weggetjes het buitengebied door. In Adegem kom je langs de markante Sint-Adrianuskerk met zijn dertiende-eeuwse vieringtoren.

Vlaams Middelburg
Maldegem is een gezellig plaatsje, in de dorpskom zijn mooie historische panden te zien, zoals de oude Sint-Barbarakerk. Je rijdt hier ook door het Sint-Annapark dat deels uit een boomgaard bestaat. Bij Bezoekerscentrum Bladelin leer je meer over de rijke historie van het dorpje Middelburg-in-Vlaanderen, een aanrader! Je rijdt even een stukje door Nederland, in Sint-Laureins kun je o.a. de Sint-Laurentiuskerk bewonderen. Langs het lommerrijke Schipdonkkanaal is het vervolgens heerlijk kilometers maken.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Plan Bier

Maak een tochtje door de prachtige natuurgebieden van Oost-Vlaanderen en plan dan meteen een pauze in bij een van de vele brouwerijen die je hier tegenkomt. Plan Bier neemt je mee langs de leukste brouwerijen en streekbiercafés in de regio’s Waasland, Scheldeland en de Vlaamse Ardennen. Dat wordt genieten!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

68
68 (Urselweg, 9990, Maldegem, Oost-Vlaanderen, België)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

68
Jouw startpunt
Knooppunt 68
Urselweg
9990 Maldegem
Plan route naar startpunt

Oostwinkel

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 773553 | Toegevoegd op 19-3-2018 | Laatst gewijzigd op 29-3-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding