De bossen van de Veluwe door

Fietsroute 771895

Aangeboden door:

2529 58

Omschrijving

Op de Veluwe rij je vele kilometers door de bossen. Tussendoor kom je door Otterlo en Hoenderloo, maar verder is het bos, bos, bos. Heerlijk om een dagje te onthaasten.

Otterlo
Je rijdt vandaag vooral door de bossen. Af en toe heb je doorkijkjes over de heide en weilanden, bijvoorbeeld als je door de landbouwenclave Oud-Reemst fietst. Na een tijdje bereik je Otterlo. Vanuit de gezellige Dorpsstraat zie je de prachtige Hervormde Kerk die deels nog uit de dertiende-eeuw dateert. Verderop bevindt zich L56: De Slag om Otterlo.

Loenense Bos
Nadat je een tijdje door de bossen hebt gereden, is Hoenderloo het volgende dorpje op je route. Bij knooppunt 13 staat een monumentale waterput uit 1843. Rondom het dorp fiets je even tussen de weilanden, al snel rij je over een autoluw weggetje het glooiende Deelerwoud in. Bij de Woeste Hoeve bevindt zich L61 uit de Liberation Route. Vervolgens fiets je door het Loenense Bos. Hoe verder je het bos in rijdt, hoe stiller het wordt, zalig!

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

4
4 (Kemperbergerweg, 6816RZ, Arnhem, Gelderland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

4
Jouw startpunt
Knooppunt 4
Kemperbergerweg
6816RZ Arnhem
Plan route naar startpunt

Oplaadpunt

Koningsweg
6816RZ Arnhem

Parkeerplaats

Deelenseweg
6816TV Arnhem

oosterbeek

Nico Bovenweg
6861BM Renkum

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/fietscafes116.png

Pannenkoekenhuis Den Strooper

Pannenkoekenhuis

Bij Pannenkoekenhuis Den Strooper kun je kiezen uit allerlei s...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Zandpad"

 geplaatst op:

Mooie route, alleen vanaf km 46 tot km 49 was er zand gestort waardoor er nauwelijks gefietst kon worden. Wij hebben de route op het paardenpad verder gefietst.

"Geen leuke route"

 geplaatst op:  

De eerste 25 km fietst je lange saaie stukken alleen maar langs een N weg. Misschien ideaal voor een racefiets maar niet als je denkt een dagje door de bossen te fietsen. Dat is wel wat de titel doet vermoeden. De laatste 20km zijn wel leuker en afwisselender. Wij hadden wel de pech dat door het warme weer de zandpaden niet te doen waren. Flinke stukken met los zand. Daar kwam je niet doorheen. Dat werd dus lopen met de fiets aan de hand. Zeer zwaar door dat losse zand. Bovendien waren de hoogte verschillen ook voornamelijk op de onverharde wegen. Echt geen aanrader deze route.

"Mooi rondje."

 geplaatst op:

Wel jammer dat een deel over een mountainbike route/parcours gaat. Dat was pittig opneem reguliere fiets.

Eric, Utrecht

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 771895 | Toegevoegd op 15-3-2018 | Laatst gewijzigd op 17-6-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding