Leinenradweg op de Weberstaße

Fietsroute 767133

Aangeboden door:

304 3

Omschrijving


De Leinenradweg loopt door de plaatsen Wegscheid, Breitenberg en Sonnen langs de grens met het Oostenrijkse Mühlviertel. Talrijke bezienswaardigheden en gezellige gelegenheden voor ontspannen maken deze tocht tot een belevenis.

Beginnen op de Leinenradweg is op elke plek mogelijk. De routebeschrijving begint in Breitenberg. Hier tref je al de eerste bezienswaardigheden: de barokke parochiekerk St. Raymund en de historische, met waterrad aangedreven hamersmederij Blössl. Op de route naar Sonnen ligt het weverijmuseum Breitenberg. Na korte tijd kom je in het parochiedorp Sonnen, dat beschikt over een sierlijke kerk. Nog zo'n hoogtepunt is een omweg naar het romantische Sonnener Hochmoor "Wilde Aue". Vervolgens gaat het over de hoogvlakte bij Stüblhäuser naar de "Sag-Kapelle". Via Kasberg bereik je dan snel de Markt Wegscheid. Vanaf Wegschied rijd je via Meßnerschlag langs de grens tussen Beieren en Oostenrijk naar Kohlstatt. Vanaf hier verloopt de Leinenweg 7 km over Oostenrijks grondgebied.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Beieren

Stap op je fiets of ga lekker wandelen in Beieren en ontdek de indrukwekkende landschappen en levendige steden waar deze regio bekend om staat. Kristalheldere meren, weelderige bossen, oude kastelen met een rijke historie, gezellige stadscentra waar je terecht kunt voor overheerlijke maaltijden en drankjes, je vindt het hier allemaal. Ontspannen is kortom geen enkel probleem in Beieren.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Gegenbachstraße, 94139, Breitenberg, Beieren, Duitsland
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Breitenberg
Gegenbachstraße
94139 Breitenberg
Plan route naar startpunt

Er zijn helaas geen locaties in de buurt gevonden.

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 767133 | Toegevoegd op 26-2-2018 | Laatst gewijzigd op 11-8-2020

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding