Limes-Fietspad

Fietsroute 767030

Aangeboden door:

405 6

Omschrijving

De grens tussen het Germaanse en Romeinse rijk is met 550 km lengte een opvallend archeologisch monument en is sinds 2005 UNESCO-werelderfgoed. De Limes-fietsroute volgt de vroegere grens over 440 km van Miltenberg tot Regensburg. Tussen Theilenhofen en Kelheim loopt deze over 115 km dwars door het Natuurpark Altmühltal, langs talrijke getuigenissen van de Romeinse nederzettingen.

Daarbij is de route echt niet alleen iets voor liefhebbers van cultuurhistorie, maar ook qua landschap is het zeer fascinerend. In Gunzenhausen begint de eerste etappe, die de fietsers naar het Natuurpark Altmühltal leidt. Al snel ontdek je de Romeinse wortels van Weißenburg. De gereconstrueerde Noordtoren van het kasteel Biriciana, de goed bewaard gebleven Thermen en het RömerMuseum met Beiers Limes-informatiecentrum. Verdere hoogtepunten zijn het Römer- en Bajuwarenmuseum bij Burg Kipfenberg en Kasteel Abusina bij Eining.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Beieren

Stap op je fiets of ga lekker wandelen in Beieren en ontdek de indrukwekkende landschappen en levendige steden waar deze regio bekend om staat. Kristalheldere meren, weelderige bossen, oude kastelen met een rijke historie, gezellige stadscentra waar je terecht kunt voor overheerlijke maaltijden en drankjes, je vindt het hier allemaal. Ontspannen is kortom geen enkel probleem in Beieren.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Oettinger Straße, 91710, Gunzenhausen, Beieren, Duitsland
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Gunzenhausen
Oettinger Straße
91710 Gunzenhausen
Plan route naar startpunt

Er zijn helaas geen locaties in de buurt gevonden.

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 767030 | Toegevoegd op 26-2-2018 | Laatst gewijzigd op 9-5-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding