Het eiland Wieringen - vanuit het bos!

Fietsroute 762324

Aangeboden door: Camping Waddenzee, Noord-Holland

82

Omschrijving

Veranderend landschap

Deze route begint bij het Robbenoordbos, aan de rand van de Wieringermeer polder. Via de Den Oeverseweg rijdt je het voormalig eiland Wieringen op, te beginnen bij de Polder Waard-Nieuwland. 
Dit gebied werd in 1848 toegevoegd aan het toenmalige eiland. De polderweg loop dwars door deze polder, waarna de route via de Oosterweg door Oosterland leidt. Midden in Oosterland ligt de Michaelskerk, prachtig gesitueerd op een plateau. Aangekomen bij de dijk kunt u links een glimp opvangen van Villa Nieuwland, een van de villa's welke ten behoeve van de Zuiderzeewerken op Wieringen zijn gebouwd. De weg vervolgt met prachtig zicht op het Wad. Verderop ligt aan de Molgerdijk de kleiput bij Vatrop. Hier is in het verleden keileem afgegraven wat gebruikt is als materiaal voor de dijkenbouw. Door Vatrop heen vervolg je via de Bierdijkerveldweg de route richting Stroe, waar je de Heidense Kapel vindt, een mystieke locatie, en onderdeel van de Pelgrimsroute. Even verderop staat het Wieringer eiland Museum. 
Ten noorden van Hippolytushoef, op de hoek van de Noordburenweg staat een mini-museum "Allerhande", met een prachtige collectie oude gereedschappen en waren. Langs de noordkant van Hippolytushoef en de dijk fiets je richting het meeste westelijke punt van Wieringen; de Quarantaine. Tegenwoordig een camping werden hier vroeger (zieke) schepelingen van boord gezet.  

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Den Oeverseweg, 1774MK, Slootdorp, Noord-Holland, Nederland
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Slootdorp
Den Oeverseweg
1774MK Slootdorp
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Sluitgatweg
1771ML Hollands Kroon

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Restaurant Cafe Waddenzee

Restaurant Café Waddenzee

Restaurant

Kom tot rust terwijl je geniet van een prachtig uitzicht over ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 762324 | Toegevoegd op 6-2-2018 | Laatst gewijzigd op 14-2-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding