Haarlem en Zuid-Kennemerland: wat een mooie combinatie!

Fietsroute 756520

Aangeboden door:

2007 89

Omschrijving

Een dagje stad en natuur combineren? Fiets dan deze prachtige route door het oude Haarlem en Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

Bloemendaal aan Zee
Je rijdt Nationaal Park Zuid-Kennemerland binnen, een van de mooiste landschappen van Nederland. Je geniet er van verschillende duin- en bosgebieden en oude landgoederen. Het is hier heerlijk fietsen in de luwte van de Noordzee én de Randstad. In Bloemendaal aan Zee kun je even de duinen oversteken om te genieten van het uitzicht over zee of pootje te baden.

Historisch Haarlem
Behalve van natuurschoon en stilte, geniet je tijdens deze route ook volop van de cultuurhistorie in deze regio. Je rijdt bijvoorbeeld door Aerdenhout, het dorp dat bekend staat om zijn majestueuze villa’s. En wat te denken van Haarlem, de charmante stad die bijna 1200 rijksmonumenten telt! Wat is het hier leuk fietsen langs de grachten. Aan de Grote Markt proef je dankzij het stadhuis, de vleeshal en de Sint-Bavokerk moeiteloos de historische sfeer.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

19
19 (Zeeweg, 2051EG, Overveen, Noord-Holland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

19
Jouw startpunt
Knooppunt 19
Zeeweg
2051EG Overveen
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Zeeweg
2051EG Bloemendaal

overveen

Tetterodeweg
2051ES Bloemendaal

Asterstraat

Kennemerplein 16
2011MJ Haarlem
023 - 534 52 15
Stuur een mail

VVV Haarlem

Lepelstraat
2011HM Haarlem
023 531 73 25
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Monument 9 Verzetsleden Zuid-Kennemerland

Monument 9 Verzetsleden Zuid-Kennemerland

Monument

Oorlogsmonument uitgebreid met enkele bijzonderheden van histo...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"hele mooie route"

 geplaatst op:

Wij hebben deze hele mooie route gefietst, ik was op de hoogte van het ontbreken van enkele bordjes, maar wij zijn verkeerd gefietst door het ontbreken van die bordjes, dwars door Haarlem gefietst nergens kwamen we meer fietsbordjes tegen, de rodefiets route maar gevold tot buiten Haarlem, wij vinden het erg jammer dat er zo af en toe niet gecontroleerd word! maar de route was meer dan de moeite waard!! erg mooie natuur! heerlijk aan het strand van Zandvoort gezeten, ach en een x verkeerd fietsen is ook geen probleem, komt altijd wel weer goed.

"Geweldig"

 geplaatst op:

Prachtige stad Haarlem en superroute door Nationaal Park Kennemerland Even opletten in Haarlem. Na Knp 86 komt geen 22 op de bordjes en bij Overveen Knp 21 tussen 1 en 19 niet aangegeven!

"Geweldige route"

 geplaatst op:

Ga deze zeker vaker fietsen. Bloemendaal aan zee en centrum Haarlem zijn leuke onderbreking voor een hapje en een drankje

"Prachtige natuur & stads route"

 geplaatst op:

Héél mooie rit die je elk jaar opnieuw kan rijden, zo mooi !rustige fietspaden door duinen, duinbossen en stukje door Haarlem.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 756520 | Toegevoegd op 4-1-2018 | Laatst gewijzigd op 3-10-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding