Kyffhäuser-Radweg

Fietsroute 754963

Aangeboden door:

745 17

Omschrijving

Deze route neemt je mee dwars door het legendarische Kyffhäusergebergte. Je fietst daarbij van Bad Frankenhaus naar de Barbarossa grot, Kelbra, Tilleda en Ichtstedt over een lengte van zo'n 40 kilometer. Onderweg kun je genieten van prachtige uitzichten vanaf de rotsen van het gebergte en nog veel meer moois.

Pareltjes op de route
Het startpunt van deze route ligt in Bad Frankenhaus. Het is een aanrader om voordat je aan je tocht begint nog een bezoekje te brengen aan de Kyffhäuser Spa. Hier kun je een lekker zoutwaterbad nemen zodat je ontspannen op pad kunt gaan. Daarna is het echt tijd om op je fiets te stappen. De route voert je langs tal van bijzondere bezienswaardigheden zoals de stuwdam van Kelbra, de Barbarossa grot en het voormalige koninklijke paleis Tilleda. De Barbarossa grot is een van de twee grotten in deze regio. Neem hier een kijkje en maak kennis met het ondergrondse rijk van Barbarossa.

Prachtige uitzichten

Verder kijk je onderweg uit op de prachtige ruïnes van Rothenburgen het Kyffhäusermonument. Voor wie het durft is de beklimming naar het monument en de ruïne van het keizerlijk kasteel het ultieme sluitstuk.Deze route loopt grotendeels over verharde wegen. Dat maakt het fietsen extra comfortabel.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Thüringen

Thüringen is een prachtige groene deelstaat in Duitsland vol glooiende heuvels, bossen, rivieren, meren en nog veel meer natuurschoon. Ga hier lekker op pad en maak onder andere kennis met het Thüringer Woud en het Nationaal Park Hainich dat tot het Wereldnatuurerfgoed behoort. Er valt zoveel te ontdekken in Thüringen.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Obergelgen, 06567, Bad Frankenhausen/Kyffhäuser, Thüringen, Duitsland
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt
Obergelgen
06567 Bad Frankenhausen/Kyffhäuser
Plan route naar startpunt

Markt
06567 Bad Frankenhausen/Kyffhäuser

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"leuke route met een paar venijnige klimmetjes"

 geplaatst op:

ongeveer 600 mtr aan onverharde wegen

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 754963 | Toegevoegd op 20-12-2017 | Laatst gewijzigd op 16-2-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding