Meander mee in het grensgebied van de Maas

Fietsroute 754035

Aangeboden door:

4013 117

Omschrijving

Nationaal Park de Hoge Kempen is het eerste nationale park van Vlaanderen. Een prachtig gebied om op de fiets te ontdekken! Uitgestrekte dennenbossen worden afgewisseld met paarsbloeiende heide.

Mechelse Heide
Deze route leidt je door de mooie regio Lanaken. De fietsroute start bij knooppunt 140, aan de rand van Nationaal Park De Hoge Kempen. Langs Opgrimbie rijd je naar het noorden. Tussen As en Maasmechelen doorkruis je het grootste heidegebied in Vlaanderen: de zevenhonderd hectare grote Mechelse Heide. Ooit stond hier een oerbos, dat werd gedecimeerd door kappen en begrazen. Wat overbleef was een heidegebied. In de zomer bloeit de heide prachtig paars en rood.

Domein Pietersheim
Vlak voor het eind van de route kom je langs Domein Pietersheim. Delen van de oude ringburcht, de wal en de binnengracht van deze indrukwekkende kasteelruïne zijn nog goed herkenbaar. Je ziet ook een kapel die nog uit de veertiende eeuw dateert. Op het domein staat een café en informatiecentrum over het achterliggende Nationaal Park Hoge Kempen. Wil je meer weten over dit gebied, rijd dan nog even langs bij Toerisme Lanaken, vlakbij het kanaal in Lanaken-Rekem.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Tourist Info

Ga je op pad in België en kun je wel wat extra informatie gebruiken voordat je op je fiets stapt of aan je wandeltocht begint? Breng dan een bezoekje aan een van de vele Tourist Information punten die je door heel België heen vindt. Daarna kun je goed voorbereid op pad met leuke tips van locals.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

140
140 (Begijnenbos, 3621, Lanaken, Vlaanderen, België)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

140
Jouw startpunt
Knooppunt 140
Begijnenbos
3621 Lanaken
Plan route naar startpunt

Oplaadpunt

Eekhoornlaan
3620 Lanaken

Visit Lanaken

Neerharenweg 12
3620 Lanaken
+32 (0)89 71 21 20
Stuur een mail

Parkeerplaats

Neerharenweg 12
3620 Lanaken

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Leuk met heldere wegwijzers"

 geplaatst op:

Mooie fietstocht, maar eerlijk is eerlijk; niet interessanter dan Zuid Limburg. Dus als je daar ALLES hebt gezien… dan deze doen!

"Mechelse heide???"

 geplaatst op:

De Mechelse heide wordt vermeld in de beschrijving maar je rijdt er niet door maar langs.Dit langs een kilometers lang fietspad langs een drukke baan!60-551-565.Eèn van de mooiste landschappen van Limburg mis je dus!..Volg het pad van 550 naar 551 of Vice versa en geniet van het uniek landschap!..

Rob

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 754035 | Toegevoegd op 7-12-2017 | Laatst gewijzigd op 31-1-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding